DVE DOBIJENE BORBE DVE IZGUBLJENE! Boks klub "Železnik" se ne predaje, sportisti izdominirali u Zvorniku i Velikom Gradištu
Foto: Bokserski klub Železnik

nove nade

DVE DOBIJENE BORBE DVE IZGUBLJENE! Boks klub "Železnik" se ne predaje, sportisti izdominirali u Zvorniku i Velikom Gradištu

Ostali sportovi -

Bokserski klub "Železnik" polako, ali sigurno niže uspehe, a porazi ih čine još boljim.

Konkretno 18 i 19 maja sportisti ovog sportskog društva su se borili na dva fronta. Jedan dan u Zvorniku, drugi u Velikom Gradištu.

O detaljima za Kurir priča Đorđe Bulić, osnivač i predsednik sportskog društva "Železnik".

Bokserka Anastasija Nikolovski
Bokserka Anastasija Nikolovskifoto: Bokserki klub Železnik

- Trener Stefan Hubert i bokserka Anastasija Nikolovski su bili u Zvorniku, gde je talentovana Anastasija boksovala protiv Anastasije Bošković u kategoriji do 70 kg i izgubila podeljeno sudijskom odlikom 2:1.

Utakmica
foto: Foto BK Železnik

Anastasija Bošković je na evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju tako da je to za našu Anastasiju Nikolovski bio pravi test gde je pokazala pravi boks i svetlu budućnost u njemu- kaže Bilić i nastavlja: - Dok je drugi deo tima otišao sa stručnjakom (trenerom) iz Rusije Vladimirom Naumovom i četiri naša boksera.U pitanju su: Andrija Kovačević, Stefan Ružić, Jovan Krstić i Vuk Milenković. Andrija, kadet je izgubio na poene u kategoriji -57kg. Posle njega je boksovao Stefan Ružić, omladinac -75kg. On je,nažalost, isto izgubio na poene. Drago mi je da su se obojica borili kao lavovi. Onda su nastupili Krstić senior -75 kg i Milenkovic -80 kg. I jedan i drugi su dobili prekidom od strane sudije. Vuk je zaustavio protivnika u drugoj rundi, a Jovan u trećoj- objasnio je predsenik sportskog društva Železnik.

Đorđe Bulić
foto: Privatna Arhiva

On se osvrnuo i na kompletan događaj:

- Anastasija je pokazala da je veliki talenat uprkos izgubljenoj borbi kao i svi ostali momci. Oni su budućnost srpskog boksa. Nastavićemo promociju našeg kluba i boksa sad još jače. Jako je važno da se govori o sportu i promoviše sport. Trudim se da maksimalno podržim talente i tako će biti u budućnosti. Uspeli smo da za kratak period izađemo uspešno na srpsku boksersku scenu i na to smo ponosni- rekao je Bulić.

03:14

Šerif Endiaj, Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track