SRPSKI RUKOMETNI SAVET, NEŠTO NOVO NA NAŠOJ SCENI: Moramo da spasimo ovaj, nekada trofejni sport!
Foto: www.balkan-handball.com

akcija

SRPSKI RUKOMETNI SAVET, NEŠTO NOVO NA NAŠOJ SCENI: Moramo da spasimo ovaj, nekada trofejni sport!

Ostali sportovi -

Predsednik Srpskog rukometnog saveta Nikola Manojlović, nekadašnji reprezentativac i osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012, veruje da ovaj dinamični sport ima perspektivu u našoj zemlji.

Nikola Manojlović
foto: Printskrin/Instagram

- Pokrenuli savet kao dve generacije, muške i ženske, osvajača srebrnih medalja, ukupno nas 36. Okupili smo se u organizaciji kako bismo pomogli srpskom rukometu. Osnovni naš cilj je rad. Da energiju i ljubav prema sportu nastavimo i sada kada polako odlazimo u sportske penzije - rekao je za Kurir Nikola Manojlović.

Srpski rukometni savet u sredu, 12. juna, u Beogradskom dramskom pozorištu organizuje koktel i dodelu priznanja pod nazivom "Srebrno veče".

- Povod za taj događaj je naša želja da izrazimo zahvalnost svim ljudima koji su ostavili neizbrisiv trag u rukometu. Bez kojih niko od nas ništa ne bi uradio u ovom sportu. Tako nešto u rukometnoj javnosti kod nas nije organizovano. Želimo da poklonimo pažnju onima koji su svoj život podredili ovom sportu, radeći iz čistog entuzijazma i bez novca. Da im na neki način zahvalimo.

Rukometaši Srbije
foto: RSS

Srpski rukomet poslednjih decenija je u velikoj krizi.

- Krenuli smo u realizaciju nekoliko projekata. Rukomet u vrtićima je sjajna ideja i program evropske rukometne kuće koji je zaživeo u Evropi. Kao pilot-projekat našeg člana i bivšeg reprezentativca Nenada Vučkovića krenuli smo sa školicama rukometa u dva vrtića. I rezultati se odmah vide, još 15 privatnih vrtića izrazilo je želju za tim programom. Drugi pilot-projekat je rukometni karavan kako bismo privukli stariju decu našem sportu. Dajemo im rekvizite, golove, lopte, mreže kako bismo privukli dečake i devojčice.

Ideja i entuzijazma ne nedostaje ljudima iz Srpskog rukometnog savet.

- Naravno, volimo rukomet. Započeli smo i rukometni podkast "3, 2, 1", koji nosi naziv po prepoznatljivoj jugoslovenskoj i srpskoj rukometnoj odbrani. Njega radimo u opuštenoj atmosferi, u prelepom studiju Uroša Samardžića, mladog komentatora. Pokrenućemo i rukometni portal o temama koje nisu usko vezane za trenutna dešavanja.

Nenad Vučković, Nikola Manojlović, Jelena Erić, Rastko Stojković
foto: www.balkan-handball.com

Predsednik Srpskog rukometnog saveta je Nikola Manojlović. Upravni odbor čine Andrea Lekić, Momir Ilić, Nenad Vučković, Rastko Stojković, Jelena Erić i Dragana Cvijić.

- Kao i u svakoj organizaciji, kad je teško, treba svi da pomognu. Zato smo se i okupili, da pružimo pomoć bez bilo kakvog interesa. Rukometni entuzijasti polako su postali sve ređi i ređi, a oni su ti koji su davali akcenat našem sportu.

Milena Delić
foto: RSS

Nikola Manojlović otkriva da je na koktel pozvana i predsednica RSS:

- Pozvali smo Milenu Delić da nam bude drag gost. Da u jednoj neformalnoj atmosferi vidimo da zajedno pomognemo rukometu. Naša snaga biće enormna ako budemo radili udruženi zajedno, sa istim ciljem - istakao je Nikola Manojlović.

Kurir sport

00:26

Aleksandar Dragović, delije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track