Kup Evrope: Radnički bolji i od Sabadelje

Vaterpolo

Kup Evrope: Radnički bolji i od Sabadelje

Ostali sportovi -
Najzaslužniji za pobedu Kragujevčana bio je Filip Filipović, koji je sa pet golovova bio najefikasniji na utakmici, Boris Zloković postigao je dva gola, dok su Čupić i Gak postigli po jedan pogodak

Vaterpolisti Radničkog pobedili su u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Kup Evrope u Sportskom centru „Park“ ekipu Sabadelje sa 9:5 (3:2, 2:2, 3:1, 1:0).Radnički je do pobede praktično stigao u trećoj četvrtini, koja je završena rezultatom 3:1. Do tog dela rezultat je bio prilično izjednačen, a onda su Filipović i drugovi potopili tim iz Španije. Ovom pobedom vaterpolisti iz Kragujevca došli su veoma blizu plasmana u narednu rundu Kupa Evrope, a na putu ka tom ostvarenju nalaze se još Florencija iz Italije i ekipa Jumzea iz Istanbula. Utakmica sa Florencijom igra se u subotu od 19 časova, dok se meč sa Jumzeom igra u nedelju od 12 sati.

Najzaslužniji za pobedu Kragujevčana bio je Filip Filipović, koji je sa pet golovova bio najefikasniji na utakmici, Boris Zloković postigao je dva gola, dok su Čupić i Gak postigli po jedan pogodak.

Radnički je u prvom meču savladao nemački OSC Potsdam sa 17:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track