Vojvodina u trećem kolu Kupa EHF

Rukomet

Vojvodina u trećem kolu Kupa EHF

Ostali sportovi -
Vojvodina poražena od Balatonfuredija 24:27, ali je zahvaljujući pobedi u prvom meču u Novom Sadu 29:25 prošla dalje

Rukometaši Vojvodine plasirali su se u treće kolo EHF kupa i pored poraza od Balatonfuredija u revanš meču u Mađarskoj od 24:27 (13:11). Crveno-beli su bili bolji u prvom meču, pre sedam dana su u Novom Sadu slavili sa 29:25, pa im je zaliha od četiri gola bila dovoljna da obezbede treće kolo EHF kupa, ali su u subotu na svojoj strani imali i sreću.

Novosađani su i u revanš meču mogli do trijumfa, brzo su poveli sa 5:1. U nastavku su održavali vođstvo, nisu dozvolili rivalima da im ozbiljnije priprete, pa su u 23. minutu "bežali" Mađarima i velikih 12:5. Međutim, opuštanje igrača Vojvodine je za malo koštalo goste plasmana u naredno kolo. Domaćini su napravili seriju od 6:1, što je dodatno uticalo na samopouzdanje igrača Balatonfureda, kada su videli da mogu do preokreta i trijumfa, koji će poništiti pobedu Vojvodine iz prvog meča. Dobrom igrom su se primakli srpskom predstavniku i poveli prvo 16:15, pa 22:21.

U finišu, Vojvodina je propustila priliku da smanji prednost domaćina, koji je tri sekunde pre kraja meča, pri vođstvu 27:24, imao sedmerac i priliku da se nađe u narednoj rundi takmičenja. Samo jedan gol ih je delio od cilja. Međutim, isprečila se prečka na golu čuvara mreže Arsenića, pa se zahvaljujući fortuni i trijumfu od pre nedelju dana Vojvodina plasirala u treće kolo EHF kupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track