Ivana Nešović: Bosa po vatri za uspešnu sezonu

Ivana Nešović: Bosa po vatri za uspešnu sezonu

Ostali sportovi -
Srpska odbojkašica je zajedno sa koleginicama iz tima posetila budistički hram, gde su dobile blagoslov pred početak sezone.

TOKIO - Jedina predstavnica srpske odbojke u Japanu ove sezone biće Ivana Nešović, koja brani boje Denso Airbiza iz Nišio Sitija.

Ona je već nekoliko meseci u ‘zemlji izlazećeg sunca’ gde se sprema za izazove koje je očekuju u prvenstvu Japana i ističe da je oduševljena kako sve funkcioniše u toj zemlji.

"Zaista sam oduvek sanjala da sport ovako funkcioniše, da je više od igre. U Japanu sam pronašla to. Ova zemlja mi svaki dan otkriva svoje novo lice i pomaže mi da sklopim sliku nepreglednog mozaika koji poseduju. Na pripremama sam već četiri meseca. Fizički je teže od bilo čega drugog što sam radila, jer se trenira dosta, ali mi način i energija duha koji se upražnjavaju daju novu snagu iznova i iznova", kaže srpska odbojkašica.

Tokom priprema, Nešovićeva je imala priliku da igra i protiv svog bivšeg kluba Seongnama iz Južne Koreje, a susret sa saigračicama bio je veoma emotivan.

"Pripreme za prvenstvo su bile itekako nesvakidašnje. Počele su odlaskom u Koreju na nedelju dana, gde smo odigrali pet utakmica, ujedno i jednu sa mojim bivšim timom, sa kojim sam napravila najveći uspeh sa devet pobeda u nizu. Susret je bio jako emotivan, obasuli su me poklonima i zagrljajima, što me je dovelo do suza", opisuje Nešovićeva.

Po povratku u Japan, Ivana je zajedno sa koleginicama iz tima posetila budistički hram, gde su dobile blagoslov pred početak sezone.

"Tamo smo se peli uz strmu planinu, kroz gustu šumu i potoke, da bismo na kraju satima prisustvovali spiritualnom ritualu mantrama monaha koji tamo žive. Na mene je utisak ostavio zvuk duvanja u velike školjke, miris štapića koji svuda gore, ogroman kip duha kome se mole i vatra u koju se ubacuju naša imena na sveti štapićima. Kao dobrovoljac sa ostalim prisutnim Japancima gazila sam preko žara u svrhu oslobađanja negativne energije. Inače, retko koji stranac doživljava tu čast. Dobili smo blagoslov pred početak lige i nadam se da će nam pomoći da se sav ovaj rad isplati. Verujem u to", opisuje sjajna odbojkašica.

Japanska liga u konkurenciji odbojkašica je sigurno jedna od najboljih na svetu, a Ivana odbrojava dane do prve utakmice.

"Prvenstvo uskoro počinje, ekipe su jake zbog same činjenice da je azijska odbojka najbolja u svetu po pitanju odbrane i teško je igrati sa njima. U ligi učestvuje osam timova, strankinje su Brazilke, jedna Holanđanka i ja, i jedva čekam da počne", zaključila je Ivana Nešović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track