Najnovije vesti

MOK traži od Srbije: Kaznite preprodavce karata!

Prekršen kodeks ponašanja

MOK traži od Srbije: Kaznite preprodavce karata!

Ostali sportovi
17:20h
Portparol MOK-a Mark Adams kazao je da ta organizacija očekuje adekvatnu reakciju nacionalnih komiteta zemalja ili će sama morati da preduzme odgovarajuće korake.

LOZANA - Međunarodni olimpijski komitet (MOK) upozorio je danas nacionalne komitete Srbije, Grčke, Litvanije i Malte da moraju da sprovedu do kraja istrage i kazne odgovorne za preprodaju karata za OI u Londonu na crnom tržištu.

MOK je naveo da je predsednik OK Grčke Spiros Kapralos učešćem u ovoj aferi prekršio kodeks ponašanja i naneo veliku štetu olimpijskom pokretu.

Pored njega, MOK je saopštio da su u aferu umešani predsednik još jednog nacionalnog komiteta, tri generalna sekretar i jedan šef marketinga, ali nije naveo imena već samo zemlje iz kojih dolaze.

Portparol MOK-a Mark Adams kazao je da ta organizacija očekuje adekvatnu reakciju nacionalnih komiteta pomenutih zemalja ili će sama morati da preduzme odgovarajuće korake.

Prema pravilima MOK-a, ova organizacija može da kazni nacionalne komitete, ali ne i pojedince.

Britanski mediji su u junu objavili da su pojedini zvaničnici prodavali karte za OI u Londonu na crnom tržištu, a na spisku se našao i OKS. Među onima čije se ime spominjalo bio je i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...