Ilić: Ne umemo da završimo utakmicu
Foto: Dado Đilas

Rukometaši zabrinuti

Ilić: Ne umemo da završimo utakmicu

Ostali sportovi -
Pitanje je da li ćemo imati smirenost i veru da možemo da pobedimo Španiju, kaže kapiten rukometaša

Kapiten srpskih rukometaša Momir Ilić rekao je da za razliku od prvenstva Evrope u Beogradu gde je osvojila srebrnu medalju, reprezentacija u Španiji igra bolje, ali da jednostavno ne zna mirno da privede meč kraju. Srbja je porazima protiv Poljske i Slovenije zauzela treće mesto u grupi C i u osmini finala igraće protiv domaćina Španije.

"Nije lako, jer smo u obe utakmice realno pokazali dobru igru. Nastane panika, rekao bih da je to pre psihološki problem nego kvalitet pritvnika. Evidentno je da smo imali i za kratko vreme prokockali pet golova razlike protiv Poljske. Protiv Slovenije smo vodili, a onda smo za tri minuta primili šest golova. Mi ovo Svetsko prvenstvo čak bolje igramo nego u Beogradu. Ne mogu da shvatim da ne možemo normalno i mirno da utakmice privedemo kraju", rekao je Ilić.

Kapiten Srbije je ubeđen da ce "orlovi" sutra odigrati jednu dobru utakmicu.

"Pitanje je da li ćemo imati smirenost i veru da možemo da pobedimo. Španci su odlična ekipa. Hrvati su nam pokazali kako treba da igramo protiv domaćina. Njihova igra mi se nije svidela. Mi ćemo odigrati dobro i u meč moramo da uđemo sa verom da možemo da pobedimo", dodao je Ilić.Repreznetativac Španije i nekadašnji čuvar mreže Jugoslavije Arpad Šterbik očekuje neizvestan i težak meč.

"Igrali smo prošle godine dve dobre utakmice protiv Srbije. Prvu na kvalifikacionom turniru u Alikanteu, gde smo teško slavili i na Olimpijskim igrama u Londonu. Srbija je do sada na prvenstvu sveta igrala dobro. Nesrećno je poražena u meču sa Poljskom i Slovenijom" rekao je Šterbik.

On očekuje da hala u Saragosi bude puna i nada se lepoj rukometnoj predstavi.

"Moramo da se spremimo dobro i pokušamo da pobedimo. Ima puno kvalitetnih ekipa na prvenstvu i teško će bilo ko doći do zlatne medaje. Izgubili smo juče od Hrvatske. Svaki poraz boli. Igrali smo pred 11.000 gledalaca i nije lako izgubiti kada te bodri toliko ljudi" rekao je Šterbik.

Utakmica osmine finale SP Srbija - Španija na programu je sutra od 19 sati i Saragosi.

Golmani: Stanić i Sterbik
Golmani: Stanić i Sterbik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track