Božić: Mi smo fića, a Hrvati ferari

Neuporedivo

Božić: Mi smo fića, a Hrvati ferari

Ostali sportovi -
Najbolja skijašica Srbije Nevena Ignjatović ima osam pari skija, a Ivica Kostelić 48, rekli u Skijaškom savezu Srbije

BEOGRAD - Generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije Milan Božić ocenio je danas da su uslovi naših skijaša kao "fića" u odnosu na hrvatski "ferari".

"Primera radi, program naše najbolje skijašice Nevene Ignjatović vredan je oko 70.000 evra, dok se za jednog od najboljih skijaša sveta Ivicu Kosteliću obezbeđuje po sezoni oko 500,000 evra", rekao je Božić na konferenciji za novinare u sedištu SSS.

On je ovim poređenjem ilustrovao skromni fond kojim naš Savez raspolaže, što je po njegovom mišljenju, ograničavajući faktor za više domete naših skijaša na međunarodnoj sceni.

"Nevena ima recimo, osam pari skija , dok Ivica ima 48", rekao je Božić i naglasio da je skijanje kod nas "gurnuto u stranu". "

Predsednik Upravnog odbora SSS Dragor Stojanović istakao je da su sredstva koja su ove godine obezbeđena za naše skijanje "na istom nivou kao i prošle godine".

"Predsednik Saveza Emir Kusturca čini sve da naše skijanje podigne na viši nivo. Ipak, sredstva odvojena za skijanje ista su kao i prošle godine, mada smo dobili obećanja da će naredne godine biti povećana", rekao je Stojanović, na konferecniji za novinare posvećenoj učešću naše reprezentacije na predstojećimn prvenstvimna sveta.

Prva skijašica Srbije Nevena Ignjatović istakla je da je ove sezone i pored finansijskog ograničavajućeg faktora, uspela da se plasira na 74. mesto u svetu.

"Ove sezone sam vozila dosta jake trke, i na svakoj sam bila među prvih 30.", rekla je Ignjatović koja će predvoditi našu reprezentaicju na prvenstvu sveta u Šladmingu, od 4. do 16. februara.

Ona je dodala da se nada da će do kraja sezone uspeti da se plasira među 30 na svetskoj listi.

Naša najbolja snouborderka Nina Micić istakla je da će u predstojećim trkama pokušati da se plasira među 32, kako bi ostvarila normu za Zimske olimpijske igre u Sočiju.

"Do sada sam vozila na tri Svetska kupa, a tri sam propustila. Nadam se da ću se u ovij predolimpijsklij godini kvalifikovati za Igre u Sočiju", rekla je naša jedina osvajačica medalje na međunarodnoj sceni - na Evropskom olimpijskom festivalu mladih.

Inače, pored prvenstva sveta u Šladmingu, naš tim imaće predstavnike i na Evropskom festivalu mladih u Brašovu u februaru - Marko Stevović, kao i na šampionatu sveta u nordijskom skijanju u Val di Fjameu - Belmu Šmrković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track