Vujasinović: Napredovali smo, hoćemo pobedu u Rumuniji

Liga šampiona

Vujasinović: Napredovali smo, hoćemo pobedu u Rumuniji

Ostali sportovi -
Utakmica osmog kola D grupe Lige šampiona Oradea - Partizan na programu je u sredu od 19 sati

BEOGRAD - Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da je ekipa napravila ogroman napredak u odnosu na početak sezone i najavio pohod na tri boda u Oradei, koji bi mogli mnogo da znače u borbi za prvo mesto u D grupi Lige šampiona.

"Prvi deo sezone smo počeli traljavom utakmicom protiv Galatasaraja, ali od tada je vidljiv veliki pomak, kako u igri, tako i u rezultatima. Hoćemo da nastavimo tim putem i u Rumuniji, bez obzira na sve pehove sa povredama koje imamo ove sezone", rekao je Vujasinović na konferenciji za novinare na Banjici.

On je kazao da je Nikoli Dedoviću prošlog vikenda na prvenstvenoj utakmici sa Beogradom slomljen nos i da će ga menjati Nemanja Vico i podsetio da u ekipi od ranije zbog zdravstvenih problema nema Petra Filipovića i Uroša Čučkovića.

"Ovde smo jedva pobedili Oradeu, radi se o čvrstoj ekipi koja ima dosta reprezentativaca Rumunije, a jedna od njihovih glavnih karakteristika je da mnogo čvršće igraju kod kuće nego na strani. Ipak, posle svega što nam se dešavalo u prvom delu sezone, spremni smo za ovakav meč i imamo čemu da se nadamo", zaključio je Vujasinović.

Predsednik kluba Aleksandar Šoštar istakao da je Partizan igrama na završnom tuirniru Kupa Srbije i u prošlom kolu Lige šampiona protiv Segedina pokazao da ima veliki potencijal.

"Način na koji igramo i radimo je pokazatalj da idemo pravim putem, onako kako svi to želimo od Partizana. Za nas je svaki meč u Evroligi odlučujući i zato je pobeda nad Segedom bila veoma važna. Bez ozbira na nedaće i pehove, Partizan u svaki meč ulazi sa najvećim ambicijama", poručio je Šoštar.

Posle sedam odigranih kola crno-beli imaju tri pobede i po jedan remi i poraz i sa 10 bodova nalaze se na drugom mestu na tabeli, pet manje od vodećeg Segeda.

"Prevažisli smo sve probleme koje smo imali, Oradea je jaka ekipa, ali ako ponovimo partije sa Kupa i protiv Segeda, ne bi trebalo da imamo problema u Rumuniji", rekao je Đorđe Tanasković.

Optmista pred put u Rumuniju je i prvotimac Marko Matović.

"Očekuje nas teška utakmica, videli smo na mečevima Kupa Srbije da možemo da igramo protiv najjačih. ne osvrećemo se na problem sa povredma ai idemo po tri boda u Oradeu", rekao je Matović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track