VATERPOLO SAVEZ BEZ PREDSEDNIKA: Smenjen Sovrović

Traži se naslednik

VATERPOLO SAVEZ BEZ PREDSEDNIKA: Smenjen Sovrović

Ostali sportovi -
Za smenu predsednika VSS glasala većina delegata Skupštine

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović smenjen je većinom glasova sa te funkcije. Na sednici Skupštine VSS u Beogradu za takvu odluku su glasala 25 delegata dok je četvoro bilo uzdržano.

Odluka je doneta posle rasprave u kojoj su pored predsednika Sovrovića učestvovali Petar Đukić, Igor Milanović, Miodrag Perišić, Igor Gočanin i Miloš Saković. Iznet je podatak da je savez u dugu 1,2 miliona evra. Zamereno je da se trošilo prekomerno, bez podloge, da su klubovi zanemareni i da stručni savet nije radio kako treba.

Sovrović je podsetio na smanjen priliv sredstava od države u odnosu na 2007. i 2008, da su igrači bili maksimalno korektni i da su pristali na prolongiranje isplate duga, da je savez učinio dosta u pomoći klubovima mada po Zakonu o sportu budžetska sredstva ne smeju da bude korišćena za račun klubova.

Posle toga je Sovrović predlog o poverenju stavio na glasanje i smenjen je ubedljivom većinom. Odlučeno je da koordinaciono telo pripremi sledeću Skupštinu koja bi trebalo da bude održana krajem marta. U sastavu koordinacionog tela su: Cvetičanin, Šoštar, Jelenić, Đukić, Bogdanović, Kostić i Tomašević.Sovrović je posle smene rekao da je srećan što je ostavio izuzetan trag tokom prethodnih sedam i po godina na tom mestu i da se ne oseća poraženim."Srećan šam što sam ostavio izuzetan trag u radu Vaterpolo saveza Srbije u prethodnih sedam i po godina i ne osećam se ni malo poraženim. Očekivao sam smenu, zato što sam se našao u kuhinji u kojoj se kuva od strane zajednice ligaša i klubova koji su bili zainteresovani da dođu u poziciju da upravljaju savezom i novcem. To što ja smatram da je to vid pravnog nasilja, to je moje privatno pravo. Hteo sam da zaštitim integritet VSS i odem na način kako su oni to zahtevali. A zašto? Zato što kada postoji ideja da neko nekoga smeni onda nisam hteo da Savez ostavim bez rešenja", naglasio je Sovrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track