KAKA: El Klasiko je šansa da se dokažem

Spreman za Barselonu

KAKA: El Klasiko je šansa da se dokažem

Fudbal -
Brazilski fudbaler želi da se nametne Žozeu Murinju

MADRID - Fudbaler madridskog Reala Brazilac Kaka rekao je da bi predstojeći El klasiko sa Barselonom mogao da bude jedna od retkih prilika da se nametne treneru Žozeu Murinju.

Portugalski stručnjak najavio je da će na sutrašnjem prvenstvenom derbiju odmoriti startere za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Mančester junajteda.

"Trener još nije rekao ko će igrati. Odlučiće sutra, ali ako budem u timu, biće to odlična prilika za mene da se dokažem. U stanju sam da i dalje doprinesem ekipi", rekao je Kaka na konferenciji za medije.

Madriđani u mnogo boljem raspoloženju dočekuju meč sa najvećim rivalom, iako Katalonci imaju 16 bodova više na tabeli.

Real je u utorak pobedio Barselonu sa 3:1 na Kamp nou i plasirao se u finale španskog Kupa kralja.

"Ta utakmica donela nam je puno samopouzdanja. Moramo da smanjimo njihovu prednost na 13 bodova, motivisani smo da dobijemo novi meč i gurnemo ih u krizu", naveo je Kaka.

Brazilac, koji je kao član Milana 2007. godine bio najbolji fudbaler sveta, ove sezone odigrao je samo 10 utakmica u Primeri, samo četiri kao starter.

"Profesionalac sam 11 godina, od toga sedam ili osam sam bio starter na klupskom i reprezentativnom nivou. Teško je proći period od igrača koji je bio glavni protagonista u timu do "običnog" fudbalera. Ali, to mi je pomoglo da sazrim kao osoba i profesionalac", rekao je Kaka.

Utakmica između Reala i Barselone igra se sutra od 16 sati na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track