SVAKA ČAST: Dudaš osvojio bronzu!

NACIONALNI REKORD

SVAKA ČAST: Dudaš osvojio bronzu!

Ostali sportovi -
Srpski atletičar do bronze je došao napravivši nacionalni rekord 6.009 bodova

GETEBORG - Mihail Dudaš osvojio je bronzanu medalju da Evropskom prvenstvu u Geteborgu u disciplini sedmoboj.Dudaš je ukupno sakupio 6.099 bodova, što je novi nacionalni rekord. On je postavio i pet ličnih rekorda.

Dudaš je posle prvog dana takmičenja bio prvi u ukupnom plasmanu, ali je danas pao na četvrtu poziciju, pošto je bio osmi u trci na 60 metara sa preponama, da bi posle trke na 1.000 metara stigao do trećeg mesta.

Dudaš je posle prvog dana takmičenja i četiri discipline bio u vođstvu. On je do prvog mesta došao pošto je u subotu 60 metara istrčao za 6,91 sekundi, dok je u skoku u dalj ostvario rezultat od 7,55 metara.

Srpski reprezentativac je bacio kuglu 14,12 metara, a u skoku u vis ostvario je rezultat od 2,08 metara. U današnjoj trci na 60 metara sa preponama bio je osmi, sa vremenom od 8,13 sekunde, dok je u skoku s motkom bio 11, sa 4,60 metara. U trci na 1.000 metara bio je peti, sa vremenom od dva minuta i 39,04 sekunde.

Srpski višebojac Mihail Dudaš rekao je da je bio potpuno posvećen Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, ali i da još nije svestan šta je postigao osvajanjem broznane medalje u sedmoboju.

"Veoma sam zadovoljan takmičenjem, od početka je bilo na visokom nivou u skoro svim disciplinama. Ni do jednog uspeha se ne dolazi lako, ali moram da kažem da sam se potpuno koncentrisao na Evropsko prvenstvo i još uvek nisam svestan šta sam postigao", rekao je Dudaš.

"Bio sam koncentrisan od prvog do poslednjeg takmičenja. Jurio sam rezultat, bio je mnogo emocija. Publika je bila sjajna, hala neverovatna, i sve to me je nateralo da dam sve od sebe i isplatilo se", rekao je Dudaš.

On je kazao da nije očekivao da će borba biti ovako teška.

"Nisam znao da će biti ovako teško. Na 1.000 metara sam dao više od maksimuma da bih došao do odličja. Najviše sam izgubio u skoku motkom i sigurno je da ću sigurno sledeći put biti mnogo bolji, jer sam svestan na čemu moram više da radim", rekao je Dudaš.

Sezona u dvorani je sada završena i Dudaš kreće sa pripremama za takmičenja na otvorenom na kojima ima najviše ciljeve.

"Sada ću se odmoriti, a onda idu pripreme za sezonu na otvorenom. Ovim rezultatom sam pokazao da mogu da se borim u desetoboju na visokom nivou", rekao je Mihail Dudaš.

Srbiji je ovo druga medalja, pošto je Asmir Kolašinac pobedio u bacanju kugle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track