Kolašinac: Uvalili su mi zastavu Bošnjačkog nacionalnog veća!

Šampion se pravda

Kolašinac: Uvalili su mi zastavu Bošnjačkog nacionalnog veća!

Ostali sportovi -
Uzeo sam srpsku trobojku od trenera, tad su mi prišli naši ljudi iz Švedske i stavili mi obeležje Bosanskog nacionalnog veća

Prevarili ga mangupi.Srpski atletičar Asmir Kolašinac kazao je da su mu zastavu Bošnjačkog nacionalnog veća, s kojom je proslavio zlato na EP u Geteborgu, podmetnuli prijatelji iz Švedske i da ju je veoma brzo skinuo da sebi ne bi napravio problem.- Po završetku takmičenja prišao sam treneru Tomaševiću, koji mi je dao srpsku zastavu. Podigao sam je visoko i na taj način želeo sam da proslavim uspeh. U tim trenucima nisam previše razmišljao, bio sam ushićen i tu radost sam hteo da podelim sa svima. Tada su mi prišli moji zemljaci koji žive u Švedskoj i opasali mi zastavu Bošnjačkog nacionalnog veća - kazao je Kolašinac i dodao:- Meni je čast i zadovoljstvo da bacam za Srbiju, niko mene ne tera, to činim jer na taj način ispunjavam svoj san i zajedno s drugovima iz reprezentacije pišem istoriju srpske atletike.Asmir Kolašinac se osvrnuo i na ceremoniju uručivanja medalja na Evropskom dvoranskom prvenstvu.- Nijednom nisam rekao da neću da pevam himnu. Kod nas u atletici prosto nije običaj da se peva, himna se poštuje, sluša u stavu mirno i u njoj se uživa - zaključio je Kolašinac.

Asmir Kolašinac tvrdi da nije imao pojma šta mu je oko struka
Asmir Kolašinac tvrdi da nije imao pojma šta mu je oko struka

Svaka čast, atletičariGeneralni sekretar ASS Slobodan Branković kazao je da su naši atletičari u Geteborgu ostvarili veliki uspeh.- Srbija je jedna od retkih nacija kojoj je pošlo za rukom da na tri poslednja velika takmičenja osvoji medalju. Bio sam ponosan kada je u Budimpešti prvenstvo Evrope u krosu počelo našom himnom nakon zlata Amele Terzić, a i sada u Geteborgu, kada je Kolašinac osvojio zlato - rekao je Branković.

Dule pozvao Asmira u PionirAsmir Kolašinac je član Partizana, pa je primljen u prostorijama fudbalskog kluba u Humskoj, gde su ga dočekali sportski direktor Ljubiša Tumbaković, trener prvog tima Vladimir Vermezović i generalni sekretar Darko Grubor. Kolašinac je na poklon dobio dres fudbalskog kluba sa brojem 1. Takođe, dobio je poziv da prisustvuje košarkaškom derbiju Partizan - Igokea u nedelju, a lično ga je pozvao trener košarkaša crno-belih Duško Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track