Beograd domaćin F4 vaterpolo Evrolige
Foto: Saša Pavlić

Odlučeno

Beograd domaćin F4 vaterpolo Evrolige

Ostali sportovi -
Bazen Banjica mogao bi da ugosti četiri najbolje ekipe Starog kontinenta, a velike su šanse da se među njima nađu večiti rival Partizan i Crvena zvezda

BEOGRAD - Završni turnir vaterpolo Evrolige biće prvi put odigran u Beogradu, odlučeno je na zasedanju Biroa LEN u Budimpešti. Sastanku su ispred srpske vaterpolo organizacije prisustvovali Aleksandar Šoštar i generalni sekretar VSS Marko Stefanović.

"Presudili su naši aduti, dosadašnji organizacioni uspesi, konačno i ugled koji Aleksandar Šoštar ima u vaterpolo svetu. Bilo je razgovora, pregovora, na kraju smo čak dobili i povoljnije uslove za organizaciju nego što nam je bilo u preliminarnim kontaktima najavljeno", rekao je za sajt nacionalnog vaterpolo saveza generalni sekretar Marko Stefanović.

Stefanović je takođe dodao da je protiv kandidat bio Istanbul.

"Ovo je veliki uspeh za srpski sport. Dobili smo organizaciju, a protivkandidat je bio Istanbul. Imaćemo priliku za još jednu odličnu promociju vaterpola, grada Beograda i Srbije. Zbog toga nam je veoma bitno da se naši klubovi Partizan i Crvena zvezda plasiraju na završno takmičenje. Mečevi će se igrati na otvorenom bazenu u Beogradu. Organizator je Vaterpolo savez Srbije i kada izaberemo bazen odredićemo i klub koji će biti koorganizator", zaključio je Stefanović.

Finalni turnir, koji će se igrati 31. maja i 1. juna bi mogao da protekne u znaku "večitih" rivala. Partizan sutra igra prvi meč osmine finala protiv Breše, a Crvena zvezda danas od 17 časova dočekuje Eger na Tašu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track