ŠOŠTARU NOVI MANDAT: Pobedio je sport!

ŠOŠTARU NOVI MANDAT: Pobedio je sport!

Ostali sportovi -
Sport je danas pobedio, ali ne zato što sam ja izabran za predsednika, već zato što se Skupština izdigla iznad ove atmosfere i na demokratski način glasala - rekao je Šoštar

BEOGRAD - Ponovo izabrani predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Aleksandar Šoštar izjavio je da je na današnjoj izbornoj Skupštini SSS, "uprkos zategnutoj atmosferi" pobedio sport.

"Sport je danas pobedio, ali ne zato što sam ja izabran za predsednika, već zato što se Skupština izdigla iznad ove atmosfere i na demokratski način glasala", rekao je Šoštar.

Šoštar je atmosferu u prepunoj sali Skupštine Starog grada nazvao zategnutom, jer se njegov protiivkandidat Bakić prilikom govora uoči izbora požalio da mu je telefonom prećeno.

"Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koj su glasali za mog protivkandidata. Potrudiću se da u naredniom mandatu učinim sve da ubuduće ne bude takvih priča koje su se čule uoči izbora", rekao je Šoštar.

Novi stari predsednik SSS istakao je da će ova sportska organizacija ubuduće zasnivati svoj rad, kao i do sada, na saradnjji sa Ministarstvom omladine i sporta, Olimpijskim komitetom Srbije, Republičkim zavodom za sport i Antidoping agencijom Srbije.

"Ogroman broj delegata koji je bio prisutan današnjoj Skupštini pokazatelj su kvaliteta rada Sportskog saveza Srbije", rekao je Šoštar.

Protivkandidat Bakić čestitao je Šoštaru na izboru za predsednika i poručio da se nada da će srpski sport ići pravim putem.

Delegati su ponovo za generalnog sekretara uzabrali Daneta Koricu, a imenovan je i novi Upravni odbor od 21 člana, kao i četiri potpredsednika.

Šoštar je dobio ubedljivu podršku delegata na Skupštini koja je održana u sali beogradske opštine Stari grad.

Za njega je od prisutnih 191 glasalo 130 delegata, dok je protivkandidat Ivan Bakić dobio 51 glas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track