TROFEJ U PRVOJ GODINI: Radnički osvojio Evrokup

Vaterpolo

TROFEJ U PRVOJ GODINI: Radnički osvojio Evrokup

Ostali sportovi -
Sa dve pobede nad Florencijom, Kragujevčani stigli do najvećeg uspeha

Vaterpolisti Radničkog savladali su Florenciju 7:6 (2:1 2:1, 1:2, 2:2 ) u revanš meču finala Evrokupa i tako sovojili prvi trofej u istoriji kluba.

Izabranici trenera Dejana Udovičića, koji su u meč ušli sa prednošću od četiri gola, zbog pobede u prvom meču u Italiji (8:4), od starta su stavili do znanja da neće braniti prednst, pa su pogotcima Filipa Filipovića poveli sa 2:0. Gosti su do kraja prvog kvartala smanjili na 2:1.

I druga četvrtina je počela sa dva gola za domaće. Pošto su mrežu gostiju pogodili Filipović i Gak, Radnički je imao veliku prednost 4:1. Potom dolazi do pada u igri Kragujevčana, pa Florencija poravnava rezultat na 4:4. Stvar u svoje ruke potom je uzeo Filip Filipović i prednost je ponovo bila na starni Radničkog.

Florentija je poravnala na 5:5 iako joj nije priznat gol sa peterca, ali je tim trenera Udovičića sa dva gola do kraja meča stigao do trijumfa i velikog slavlje.

Trener Radničkog Dejan Udovičić posle meča je rekao:

"Mi smo tek počeli da pravimo klub i došli do trofeja bez poraza to je nezabeleženo. Čestitam svima, upravi, navijačima i igračima, sa kojima imam sjajan odnos", rekao je trener Radničkog

Kapiten Vanja Udovičić je dodao:

"Drago mi je zbog dobre utakmice. Svi smo uživali. Hvala svima koji su pomogli, ovo je velika kruna i velika stvar. Nastavljamo niz, koji je Partizan započeo i sada idemo da osvojimo prvenstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track