Rukometaši iščupali bod protiv Austrije

Rukomet

Rukometaši iščupali bod protiv Austrije

Ostali sportovi -
Obe reprezentacije posle četiri kola imaju po dve pobede, remi i poraz, ali su Austrijanci trenutno bolji jer su dobili meč u Gracu (31:28)

Rukometne reprezentacije Srbije i Austrije remizirale su 30:30 (16:14) u meču četvrtog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Danskoj.

Obe reprezentacije posle četiri kola imaju po dve pobede, remi i poraz, ali su Austrijanci trenutno bolji jer su dobili meč u Gracu (31:28)

Pre početka meča nagrade rukometnog saveza za preko 100 odigranih mečeva u dresu nacionalne selekcije dobili su Prodanović, Ilić, i Vujin.

Tekstualni prenos

Prvi napad imali su Austrijanci i poveli golom Santoša. Naša selekcija ni iz tri napada nije uspela da dođe do gola, pa su Austrijanci preko Majera poveli sa 2:0. Ilić, nije iskoristio novi napad, iz kontre gol daje Santoš. Tek iz petog pokušaja naši daju gol preko Vujina, ali je Švinger ubrzo povećao na 4:1. Posle novog gola Austrije, koja je povela sa 5:1, Vuković je tražio prvi tajm aut.

Posle saveta selektora naša reprezentacija dolazi do igre i golovima iz kontanapada Nikčevića, Prodanovića,Vujina i Šešuma u 14. minutu rezultat je nerešen 7:7 .

Stanić je odbranio udarac Švingeru, a posle nešto dužeg napada Srbija prvi put vodi posle novog utrčavanja Nikčevića, 8:7. Austrijanci su odgovorili golom Bendera, kojem se lopta odbila u ruke posle šuta Božovića.

Tek u 17. minutu svoj prvi gol postigao je kapiten Ilić, posle sjajne solo akcije. Stanić je zatim zaustavio dva udarca protivnika, dobio loptu u lice, a zatim ponovo odbranio. Iz kontre Vujin postiže treći gol za prvu prednost Srbije od dva gola razlike.

Ona nije dugo trajala pošto su Austrijanci izjednačili na 10:10, posle čega se igralo gol za gol, da bi u 24. minutu posle kontre Nikčevića, Srbija opet imala plus dva 13:11.

Sa dva brza gola Austrija dolazi do novog poravnanja na 13:13, posle čega Srbija postiže tri gola, a prima samo jedan i na poluvreme odlazi sa prednošću od 16:14

Drugo poluvreme

Prvi put naša selekcija dolazi do tri gola prednosti, a strelac je bio Ilić. Posle toga smo zbog pasivnog napada Austrije dobili loptu, ali je Ilić navodno napravio Ilić, pa je Austrija smanjila na 17:15.

Na 18:15 povećao je Marsenić, a isključenje zaradio Božović. Austrijanci su sa igračem manje imali sedmerac i smanjili na 18:16.

Posle greške Vujina, Austrijanci su istčali kontru i preko Vebera smanjili na 18:17. Dva gola smo primili sa igračem više.

Dvadeset minuta pre kraja meča, Austrija je opet uspela da izjednači 19:19

Iako su imali igrača manje Austrijanci su postigli gol i maksimalno iskoristili pad u igri našeg tima, pa sa tri uzastopna pogotka gosti ponovo vode 20:19.

Još dva gola za Austriju, koja vodi 22:19, ali seriju prekida Šešum. Nažalost Stanić bez odbrana 23:20, za goste.

Marsenić nas održava u igri, golom sa crte.

Odbrana Srbije sa Darkom Stanićem na golu, ne može da odbrani napade Austrijanaca, koji 10 minuta pre kraja vode 24:26.

Sa tri uzastopna gola Srbija je povela sa 27:26, ali je potom opet stala i primila tri gola, posle kojih Austrija vodi 29:27, pet minuta pre kraja.

Izjednačene nešto više od minuta do kraja 29:29.

Božović pogađa i Austrija vodi 30:29.

Momir Ilić 30:30, do kraja 15 sekundi. Nema gola osvojen je bod

Kraj utakmice

Tok meča

Izabranici selektora Veselina Vukovića pre četiri dana poraženi su u Gracu od istog rivala sa 28:31, a meč ima i humanitarni karakter je prihod odlazi za pomoć Tijani Ognjanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track