IZJEDNAČENJE: Gak doneo pobedu Radničkom

Vaterpolo

IZJEDNAČENJE: Gak doneo pobedu Radničkom

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Radničkog savladali su Crvenu zvedu 9:8 i izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji domaćeg šampionata, koja će se igrati dok jedan od timova ne ostvari tri pobede

Vaterpolisti Radničkog savladali su Crvenu zvedu 9:8 i izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji domaćeg šampionata, koja će se igrati dok jedan od timova ne ostvari tri pobede.

Prva četvrtina bila je potupo izjednačena. Zvezda je golovima Vapenskog dva puta vodila, ali su Zloković i Čupić doneli domaćini nerešen ishod. Drugi deo igre bio je mnogo sadržajniji viđeno je čak sedam golova, a Radnički je na poluvremenu imao gol prednosti 6:5. Kragujevčani su polovinom drugog kvartala najpre izjednačili na 4:4, a potom sa još dva gola preokrenuli rezultat i poveli 6:4. Poslednji gol u prvom poluvremenu postigao je Viktor Savić.

Treća deonica bila je veoma neefikasna. Tek pet sekundi pre kraja Sava Ranđelović je postigao gol i izednačio na 6:6, što je obećavalo dramu u poslednjih osam minuta.

Poslednji deo igre obeležile su dobre odbrane, a posle četiri minuta igre bilo je 7:7, jer su po gol za oba tima potsigli Gak i Strahinja Rašović. Isti igrač je četvrtim golom doneo novu prednost Beograđanima.

Zloković je minut i po pre kraja doneo izjednačenje Radničkom 8:8. Posle velike drame Zvezda je imala napad za pobedu, ali nije uspela ni da šutira, a u kontri domaćin je najpre dobio isključenje, a potom golom Slavka Gaka obezbedio trijumf.

U trećem meču, koji se igra u sredu 8. maja na beogradskom bazenu Tašmajdan oba tima će biti jača jer se u sastave vraćaju Marko Avramović (Crvena zvezda) i Damir Burić (Radnički), dok će Vanja Udovičić zbog kazne posle incidenata na prvoj utakmici odmarati i taj duel.

Tekstualni prenos

Gak tri sekunde pre kraja pogađa i Radnički vodi 9:8.

Trećim golom Zloković minut i po pre kraja donosi izjednačenje - 8:8

Četvrtim golom na utakmici Strahinja Rašović donosi Zvezdi prednost - 8:7

Kontranapad Zvezde koji je na asistenciju brata Viktora realizovao Strahinja Rašović - 7:7

Gak postiže gol za drugo vođstvo Radničkog - 7:6

Četvrta četvrtina

Pet sekundi pre kraja trećeg kvartala Sava Ranđelović je izjednačio na 6:6

Treća četvrtina

Na drugoj strani precizan je Strahinja Rašović 6:5

Boris Popović je pogodio i doneo Radničkom dva gola prednosti 6:4

Prlainović je promašio zicer, a Ćirić je u kontri Radničkom doneo prvo vođstvo 5:4

Prvi pogodak Filipa Filipovića 4:4

Proradio je i Prlainović 4:3 za Zvezdu

Drugi gol Zlokovića 3:3.

Viktor Rašović za treće vođstvo Zvezde

Druga četvrtina

Lep lob Čupića 2:2

Vapenski postiže drugi gol na meču, Zvezda ponovo vodi 2:1

Zloković izjednačuje na 1:1.

Vapenski otvara seriju golova na meču, Zvezda vodi 1:0

Prva četvrtina

Posle prvog meča Crvena zvezda, koja je slavila sa 10:9, vodi i do titule joj trebaju još dve pobede. Između dva meča svašta se dešavalo, a zbog incidenata na prvoj utakmici oba tima su oslabljena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track