U sredu počinje najveći poker turnir u Srbiji

U sredu počinje najveći poker turnir u Srbiji

Ostali sportovi -
Na DPM-u će se igrati varijanta Teksas holdem, trenutno najpopularnija verzija ove kartaške igre.

BEOGRAD - U Beogradu u sredu počinje najveći domaći poker turnir Denjub poker masters (DPM), na kome će u pet različitih takmičenja učestvovati mnogo igrača iz zemlje i inostranstva, a organizatori očekuju da se popuni broj mesta u svim disciplinama.

"Za sada imamo više od 100 prijava, a očekujemo da će biti popunjeno 160 mesta za glavni turnir. Imamo prijave iz zemlje, regiona i inostranstva, a ima i mnogo žena i uvek je lepa atmosfera na našim turnirima", rekla je agenciji Beta Mirjana Radulović iz Grand Kazina, organizatora takmičenja.

Teksas holdem je postao jako popularan početkom 21. veka zbog televizijskih i internet prenosa, kao i zbog svoje jednostavnosti i brojnih strategija u igranju. Igrači i ljubitelji Teksas holdema tu igru posmatraju kao sport, a ne kao igru na sreću, a na turnirima učestvuju i brojne slavne ličnosti. Kotizacija za glavni turnir na DPM-u je 55.000 dinara po igraču, a ukupni nagradni fond će podeliti 10 najboljih igrača sa finalnog stola. Turnir će trajati do 21. maja, a osim glavnog turnira, igrači će moći da učestvuju u još četiri različita takmičenja, od kojih se ističe i turnir s visokim ulozima.

DPM se obično održava dva puta godišnje, a za njega vlada veliko interesovanje u Srbiji i regionu.

"Jako su popularni ovi turniri, čak toliko da planiramo da izgradimo posebnu Poker arenu, da bismo imali više mesta nego u sadašnjim prostorijama. Ovo je najveći poker turnir u zemlji i jedan od najvećih u regionu", rekla je Radulovićeva.

Generalni sponzor majskog DPM-a je austrijska kompanija Planetvin365 (PlanetWin365).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track