Maksimović: Medalje plod kontinuiranog rada

Streljaštvo

Maksimović: Medalje plod kontinuiranog rada

Ostali sportovi -
Srpski strelci su prošle nedelje osvojili pet odličja na Svetskom kupu u Fort Beningu - dve zlatne, dve bronzane i srebrnu, a isto toliko osvojeno je na prethodnom Svetskom kupu u Čangvonu

BEOGRAD - Selektor streljačke reprezentacije Srbije Goran Maksimović ocenio je da je žetva medalja strelaca na Svetskim kupiovima u Južnoj Koreji i SAD plod kontinuiranig rada.

"Održali smo kontinuitet rada posle Olimpijskih igara u Londonu, kada su osvojene srebrna i bronzana medalja", rekao je Maksimović Tanjugu.

Srpski strelci su prošle nedelje osvojili pet odličja na Svetskom kupu u Fort Beningu - dve zlatne, dve bronzane i srebrnu, a isto toliko osvojeno je na prethodnom Svetskom kupu u Čangvonu.

"Srbija je na Svetskom kupu u SAD bila druga nacija po uspešnosti, a u Čangvonu je završila na trećem mestu", podsetio je Maksimović.

On je ocenio da su se strelci "očigledno dobro snašli u promenjenim pravilima takmičenja koje je stupilo na snagu u januaru".

"Bilo je malih problema u početku, ali su takmičari vredno radili, trenirali i pokušali da savladaju tu svojevrsnu psihološku barijeru koju su nova pravila predstavljala, što im je očigledno, pošlo za rukom", rekao je Maksimović.

On je podsetio da će streljačka reprezentacija već sledeće nedelje učestvovati na Svetskom kupu u Minhenu, a u julu će se takmiciti u Granadi.

Selektor našeg tima - nekadašnji olimpijski šampion iz Seula 1988. godine, naglasio je da su Svetski kupovi u funkciji glavnog cilja sezone - prvenstva Evrope u Osijeku, u julu.

Na Svetskom kupu u Fort Beningu srpski strelci su osvojili pet medalja - zlato Andrea Arsović (MK puška trostav) i Andrija Zlatić (MK pištolj), srebro Zorana Arunović (MK pištolj) i dve bronze - Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (MK pištolj).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track