OPET ZA GOL: Partizan u završnici poražen od Barselonete

Vaterpolo Evroliga

OPET ZA GOL: Partizan u završnici poražen od Barselonete

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da osbvoje treće mesto, pošto su na Banjici oporaženi od španske Barselonete (11:10)
1 / 4

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da osbvoje treće mesto, pošto su na Banjici oporaženi od španske Barselonete (11:10).

Partizan je sve vreme meča bio u zaostatku od dva do tri gola, ali je odličnom igrom u poslednjoj četvrtini došao u situaciji da izbori produžetak. U poslednjem napadu nije bilo ni dovoljno sreće, pa je bronza otišla u Španiju.

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da njegova ekipa nije imala dovoljno energije.

"Nismo imali dovoljno energije za ovakvu utakmicu. Barseloneta se psihološki mnogo bolje pripremila za utakmicu. Žao mi je što smo završili četvrti, mogli smo malo bolje, ali šta je, tu je. Sve skupa ovo je pozitivna sezona za klub i imamo svetlu budućnost sa ovim momcima. Treba nastaviti sa napornim radom", rekao je Vujasinović za RTS posle utakmice na Banjici.

Vujasinović je kazao da će njegovom klubu biti teško u letnjem prelaznom roku, pošto ugovor ističe mnogim igračima, kao i da će biti velika borba napraviti tim koji će biti konkurentan.

"Partizan je stvorio tim koji je išao na osvajanje Lige šampiona tri-četiri godine zaredom. To je koštalo mnogo i ostalo je mnogo dugova. Sada moraju da se vrate dugovi i da se preživi, tako da će biti jako teško izboriti se. Sada imamo letnji prelazni rok, 70 odsto ekipe ističe ugovor, najmlađi su pod ugovorom, ali biće velika borba napraviti tim koji će konkurisati timovima kao što su Barseloneta, Jug i tako dalje", kazao je Vujasinović.

Vaterpolista Partizana Stefan Mitrović rekao je da je i sam plasman njegovog kluba na završni turnir bio neočekivan, ali da mu je žao zbog poraza, jer, kako je kazao, crno-beli trudom i igrama to nisu zaslužili.

"Jako mi je žao, jer trudom i igrama nismo zaslužili ovo. Čestitam saigračima na maksimalnoj borbi. Izgubili smo sva moguća polufinala i finala koja smo mogli, ali sve to pada u senku jer je sam plasman na fajnal-foru bio neočekivan", rekao je Mitrović. On je poželeo sreću Crvenoj zvezdi u finalu protiv Juga. "Ako Zvezda osvoji, to će biti dobro za srpski vaterpolo, a samim tim i za Partizan", dodao je Mitrović.

Kapiten vaterpolista Partizana Slobodan Soro rekao je da je Barseloneta pokazala da igra mnogo bolje nego što su on i njegovi saigrači očekivali.

"Mnogo loše smo počeli utakmicu, iako smo na kraju imali šut za produžetke. Barseloneta je pokazala da igra mnogo bolje nego što smo očekivali. Žao mi je što nismo uspeli da dođemo do trećeg mesta, ali ne treba tugovati i nema potrebe ovu sezonu oceniti kao lošu", rekao je Soro.

Predrag Jokić, koji je imao šut u poslednjim trenucima utakmice za produžetak, kazao je da Partizan nije imao sreće.

"Bili smo na pragu da izborimo produžetke, ali nismo uspeli... Nismo imali sreće, ali ne treba tugovati, glava gore, ovo je veliki uspeh za ovako mladu ekipu Partizana", kazao je Jokić.

Vaterpolista Partizana Miloš Ćuk je rekao da se njegova ekipa kasno probudila i da nije imala snage.

"Kasno smo se probudili, tokom cele utakmice smo pokušavali da stignemo njihovu prednost, ali nismo imali snage, pošto smo se istrošili u polufinalu. Odigrali smo potpuno bez energije, ali smo dali sve od sebe, što nije bilo dovoljno. Vežbaćemo i nadam se da ćemo sledeći put biti spremniji za ovakve mečeve", rekao je Ćuk.

Vaterpolista Barselonete Marko Petković kazao je da je presrećan što je njegova ekipa osvojila treće mesto.

"Pokazali smo naše pravo lice, celu utakmicu smo odigrali na visokom nivou, iako je Partizan na kraju imao šansu za produžetke. Imali smo dosta sreće u tom poslednjem napadu kada su imali dva igrača više", kazao je Petković.

Tok meča

Barseloneta je golovima Mingelja i Vrlića ponovo imala četiri gola prednosti. Partizan dugo nije postigao gol tokom poslednje četvrtine, ali su Mandić i Dedović golovima u finišu vratili su nadu svojoj ekipi. Jokić je u poslednjim sekundama imao priliku da donese produžetke, ali je bio neprecizan, pa je meč završen rezutatom 11:10 za Barselonetu.

Četvrta četvrtina

Partizan je tokom treće četvrtine imao priliku da se rezultatski vrati u meč, ali je nedostajala sigurnost u završnici napada. Dva gola je postigao Mitrović, a jedan Ćuk, na drugoj strani su precizni bili Martin i Perone.

Treća četvrtina

Barseloneta je igrala bolje, imala je i četiri gola prednosti, ali se na odmor otišlo rezultatom 7:3. Pogotke za Partizan postigli su Matović i Dedović.

Druga četvrtina

Čučković je prekinuo nalet gostiju i smanjio na 3:2. Barseloneta je i treći put iskoristila situaciju sa igračem više, Vrlić je postigao gol u finišu četvrtine, koja je završena rezultatom 4:2.

Partizan je meč otvorio golom Ćuka, odbrana je funkcionisala kako treba, ali je Barseloneta preokrenula rezultat golovima Peronija, Fernandesa i Mingelja.

Prva četvrtina

’Crno-beli’ su u polufinalu poraženi od Juga sa 8:7, a španska ekipa od Crvene zvezde sa 9:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track