ODLAZAK LEGENDE: Preminula Jelena Genčić

In memoriam

ODLAZAK LEGENDE: Preminula Jelena Genčić

Tenis -
Velikan našeg tenisa, nezaboravan sportista, reprezentativac u velikom rukometu i tenisu i jedan od naših najboljih trenera svih vremena preminula je u 77. godini u Beogradu

BEOGRAD - Jelena Genčić, velikan našeg tenisa, nezaboravan sportista, reprezentativac u velikom rukometu i tenisu i jedan od naših najboljih trenera svih vremena preminula je u 77. godini u Beogradu.

Povodom smrti Jelene Genčić Teniski savez Srbije održaće komemoraciju u ponedeljak 3. juna 2013. u 13 časova na terenima Impuls hola na Novom Beogradu.

Jelena Genčić, rođena 9. oktobar 1936 u Beogradu, bila je jugoslovenska i srpska rukometašica i teniser i teniski trener. Posle povlačenja iz sporta sredinom sedamdesetih godina 20. veka počela je karijeru kao teniski trener, gde je imala dosta uspeha u otkrivanju i podučavanju budućih velikih šampiona Novaka Đokovića, Monike Seleš i Gorana Ivaniševića.

Mnogo puta je pričala, kako je danas najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića upoznala na Kopaoniku kada je tada dete od četiri godine došlo i pitalo može li da trenira. Genčićeva je ispričala da se Novak pojavio sa torbom spakovanom kao profesionalac i da je već posle nekoliko minuta treninga lopticu udarao sredinom reketa.

Posle osvajanja Vimbldona Đoković je posetio Jelenu i sa njom evocirao uspomene na vreme kada su zajedno radili.

Povodom smrti Jelene Genčić Teniski savez Srbije održaće komemoraciju u ponedeljak, 3. juna u 13 časova na terenima "Impuls hola" na Novom Beogradu.

http://www.youtube.com/watch?v=HH_3zzqReZg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track