Vaterpolisti Srbije u polufinalu Svetske lige

SVETSKA LIGA

Vaterpolisti Srbije u polufinalu Svetske lige

Ostali sportovi -
Delfini će u borbi za finale igrati protiv Crne Gore

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetske lige pošto je u Čeljabinsku pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2).

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Slobodan Nikić sa šest golova, Dušan Mandić postigao je tri, a Vanja Udovičić dva. Po jedan gol dodali su Živko Gocić, Filip Filipović i Miloš Ćuk. Najefikasniji u reprezentaciji Japana bio je Takei sa četiri gola.

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u polufinalu završnog turnira Svetske lige protiv selekcije Crne Gore, koja je u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici u Čeljabinsku savladala domaćina Rusiju boljim izvođenjem peteraca sa 12:11.Utakmica je u regularnom toku završena nerešeno 7:7 (1:3, 2:1, 2:1, 2:2). Vaterpolisti Srbije i Crne Gore sastaju se u borbi za finale sutra od 13.30 sati po našem vremenu. U drugom polufinalu od 15.15 sati igraju Mađarska i SAD.Mađarska je u četvrtfinalu pobedila Brazil sa 8:4 (3:2, 2:1, 1:0, 2:1), dok su SAD boljim izvođenjem peteraca savladale Kinu - 13:11 (8:8 - 2:2, 3:2, 3:1, 0:3). Selektor veterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da njegova ekipa nije koncentrisano ušla u duel sa Japanom, ali da i pored slabije igre nema razloga za brigu. "Daleko od toga da smo ušli potcenjivački u igru. Ovoga puta je bilo primetno da nam koncentracija nije na željenom nivou. Ipak smo uspeli da se konsolidujemo i da utakmicu uvedemo u normalan tok. Nema razloga za bilo kakvu brigu, sve je ovo za trenutni stadijum priprema normalno", rekao je Savić. Najbolji igrač susreta sa postignutih šest golova, Slobodan Nikić rekao je da su on i njegovi saigrači već zaboravili današnji duel. "Bili smo malo više opušteni u početku. Posle toga smo uhvatili ritam. Meč smo već zaboravili i spremamo se za polufinale koje će biti mnogo teže", rekao je Nikić. Golman Branislav Mitrović, koji je branio u prve dve četvrtine, kazao je da ih je Japan iznenadio jakom odbranom. "Nije alibi, ali zaista izuzetno jako treniramo. Japan nas je iznenadio malo odbranom, trebalo je vremena da se priviknemo. Najvažnije je da smo pobedili. Iako je pripremni turnir, sada je važan i rezultat i u polufinalu pored kvaliteta igraju srce, motiv i želja", rekao je Mitrović. Vaterpolista Filip Filipović naveo je Japan danas namučio Srbiju, ali da je na kraju ipak presudila razlika u kvalitetu. "Japan nas je pre četiri godine namučio kao i danas u prve dve četvrtine. Svaka im čast. Mi smo se posle odmora konsolidovali i na momente pokazali da je ipak velika razlika u kvalitetu", rekao je Filipović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track