Ivana Nešović karijeru nastavlja u Turskoj

Ivana Nešović karijeru nastavlja u Turskoj

Ostali sportovi -
Srpska odbojkašica prvo je pojačanje novog turskog prvoligaša

BEOGRAD - Srpska odbojkašica Ivana Nešović posle dve sezone provedene na Dalekom istoku vraća se u Evropu, pošto je potpisala ugovor sa debitantom u turskom elitnom šampionatu – ekipom Čanakale. Nešovićeva je prošle sezone branila boje japanskog Denso Airibiza iz Nišio sitija, a pre toga je godinu dana provela u Južnoj Koreji, igrajući za Seongnam.

"Posle Japana sam želela da budem bliža Srbiji, zato je i moj izbor pao na Tursku. Njihova liga će svakako biti veliki izazov za mene. U pitanju je jedno od najjačih takmičenja na Starom kontinentu. Čanakale je izuzetno ambiciozan klub i vrlo brzo smo se dogovorili oko saradnje. Očekujem uspešnu sezonu u kojoj ćemo i klub, ali i ja napredovati u svakom smislu", istakla je Nešovićeva.

Nešovićeva je ovog leta imala ponude još nekoliko evropskih klubova, kao i iz Brazila, ali se na kraju odlučila za Čanakale. U pitanju je klub koji će se od sledeće sezone takmičiti u Prvoj ligi Turske i veoma ambiciozno započinje pripreme za to, a jedna od potvrda za to je i angažovanje Nešovićeve. Srpska odbojkašica će se novoj ekipi priključiti u septembru kada počinju pripreme, a do tada će individualno raditi u Beogradu.

Pre dvogodišnjeg boravka u Aziji, Nešovićeva je igrala za Crvenu zvezdu i italijanske Asistel i Soverato.

Ivana Nešović je minule sezone nastupala u Japanu za ekipu Denso Eirbiz, a o svojim iskustvima iz Japana koje Ivana piše u blogu za Kurir sport možete pročitati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track