NAJSKUPLJI TIM: Ovaj sastav vredi 650 miliona evra
Foto: BETA

Za njih nema zime

NAJSKUPLJI TIM: Ovaj sastav vredi 650 miliona evra

Fudbal -
Mesi, Ronaldo, Kavani predvode napad potencijalno najskupljeg tima čija je tržišna vrednost u ovom trenutku oko 650 miliona evra

BEOGRAD - Aktuelni prelazni rok potvrdio je ranija iskustva da klubovi troše neverovatne cifre kako bi u svoje redove doveli fudbalera kojeg žele. Pre samo nekoliko godina idealni tim sastavljen od najskupljih igrača nije bio skuplji od 200 miliona evra, a danas je takav tim više nego tri puta skuplji.

Idealan tim sastavljen od potencijalno najskupljih igrača po pozicijama iznosio bi oko 650 miliona evra, a pola te sume ide na konto Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Na golu bi stajao golman Mančester junajteda David De Hea, koji košta oko 25 miliona evra.

Desni bek je Filim Lam iz Bajerna čija vrednost je procenjena na 20 miliona evra, levi bek je Đordi Alba koji prima milion više od Lama, a centralni defanzivci su Serhi Ramos iz Reala (40 miliona) i Đerar Pike (33 miliona).

U sredini terena su Eden Azar iz Čelsija desno (55 miliona), Juventusov Arturo Vidal (35 miliona) u sredini i Geret Bejl iz Totenhema. Velški reprezentativac trenutno vredi nešto više od 40 miliona evra, ali se mnogi evropski klubovi, pre svih Real, utrkuju da ga dovedu a cifre su u ovom slučaju mnogo veće.

Od napada "boli glava". Trojica napadača vrede zajedno preko 370 miliona evra u ovom trenutku, a s obzirom da Kristijana Ronalda očekuje novi ugovor u Reala ta će cifra biti i mnogo veća.

Edison Kavani bi igrao desno, a njegova vrednost je 58 miliona evra. U sredini je Kristijano Ronaldo sa "težinom" 100 miliona evra, dok je, s pravom, daleko najskuplji levokrilni napadač idealnog tima Lionel Mesi. Njegova tržišna vrednost u ovom trenutku je procenjena na 215 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track