UČI NASLEDNIKE: Stotinak mališana na kampu Andree Lekić

Rukomet

UČI NASLEDNIKE: Stotinak mališana na kampu Andree Lekić

Ostali sportovi -
I sama sam napredovala u svakom segmentu zajedno sa njima i mogu reći, dobro se fizički spremila za sezonu u novom klubu, zadovoljno kaže srpska rukometašica
1 / 6

Internacionalni rukometni kamp "Andrea Lekić 2013" koji je od 5.do 14.jula održan u Vrnjačkoj Banji, uspešno je završen.

Blizu sto učesnika iz sedam zemalja uživalo je tokom deset dana treninga i druženja sa jednom od najboljih rukometašica sveta u najpoznatijoj srpskoj banji. Zadovoljstvo i osmesi na licima dece i roditelja, po neka suza na rastanku i obećanje da će se vratiti, velika su satisfakcija za kapitena rukometašica Srbije po završetku ozbiljnog projekta u koji se upustila:

"U sećanju mi je još trenutak kada sam prelomila da ću organizovati kamp. Smatrala sam i smatram da ličnim primerom uz stručni rad mogu na pravi način popularizovati sport koji predstavljam i usmeriti mlade na pravi put. Nije bilo lako preuzeti odgovornost i organizovati kamp, ali posle deset prelepih dana provedenih sa decom znam da je to jedna od najvažnijih odluka koje sam donela u karijeri. Satisfakcija je neizmerna i sa ove tačke gledišta smatram da je to moj poziv u budućnosti. Sva ta radost i sreća koju su mi doneli nakon deset dana je neopisiva i odlučna sam u nameri da sledeće godine sve ponovimo.

Na kampu se pored srpskog i engleskog, govorio makedonski, mađarski, norveški, hebrejski, nemački i danski jezik.

"Bez obzira na sve raznolikosti, atmosfera je bila fenomenalna. Svi su se tako dobro družili da je na kraju bilo suza na rastanku. Sklopljena su nova prijateljstva, ali i obećanja da se svi vraćaju narednog leta. Imali smo priliku da poslednjeg dana od roditelja primamo čestitke i pohvale jer su deca upravo njima najrealnije prenosila sliku dešavanja na kampu. Svu pažnju i energiju koju smo pružili deci, oni su uzvratili na prarvi način i pokazali da su vredni svake sekunde koju smo im posvetili. Presrećna sam što je kamp završen uspešno, bez povreda i što su se deca bezbedno vratila kućama jer je to velika odgovornost iz koje sam puno naučila. I sama sam napredovala u svakom segmentu zajedno sa njima i mogu reći, dobro se fizički spremila za sezonu u novom klubu.Pažljivo planirane aktivnosti tokom svakog dana učinile su da deca praktično deset dana žive kao profesionalni sportisti i nauče dosta toga. Akcenat je bio na zdravoj i kvalitetnoj ishrani, kao i na fizičkoj pripremljenosti u kombinaciji sa tehničko-taktičkoj pripremi i savetima". "Mislim da su dobili prave smernice koliko je to bilo moguće u deset dana, a ono što me posebno raduje je što sam kod njih videla ogromnu borbenost i srčanost na treninzima. Potrudili smo se da im bude ispunjen svaki deo dana, a posvećenost i individualan pristup svakom detetu je ono što će uvek biti naše obeležje i davati kvalitet više samom kampu. Zahvaljujem se stručnom timu i gostima na nesebičnom trudu koji su uložili, hotelu Solaris koji nam je ispunjavao sve zahteve i brojnim prijateljima kampa koji su prepoznali da sve ovo što radimo zavređuje pažnju i podršku. Već pravimo planove za sledeće leto i radujemo se novim izazovima", rekla je Lekićeva.

.Andrea je posle najvećeg klupskog uspeha i osvajanja Lige šampiona polovinom maja ove godine, napustila redove mađarskog Đera i preselila se u Skoplje gde će u nastupajućoj sezoni nositi dres ambicioznog Vardara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track