KOLAŠINAC OGORČEN: Poludeo sam zbog sudija i krađe!

Pokraden na Balkanijadi

KOLAŠINAC OGORČEN: Poludeo sam zbog sudija i krađe!

Ostali sportovi -
Sudije teško oštetile aktuelnog prvaka Evrope u bacanju kugle, favorizujući domaćeg takmičara

STARA ZAGORA - Srpski atletičar Asmir Kolašinac pun gorčine je stigao sa Balkanijade koja je održana u Staroj Zagori u Bugarskoj. Naš najbolji bacač kugle osvojio je drugo mesto iza domaćeg takmičara Georgija Ivanova, a kako kaže glavni razlog leži u činjenici da je pokraden od strane sudija.

"Nikada više neću da učestvujem ni na jednom takmičenju u Bugarskoj. To sam čvrsto rešio. Otišao sam u Bugarsku da bacim 21 metar, ne da budem prvi.Međutim, sve je urađeno da pobedi domaći takmičar, baš iz Stare Zagore, Georgi Ivanov", rekao je Kolašinac.

Aktuelni prvak Evrope u ovoj disciplini otkrio je brojne veoma čudne detalje koji su ga ometali.

"Još tokom zagrevanja sudija me nekoliko puta sprečavao da uđem u krug, jer se spremao start ove, pa one trke. Na merenju mi je kugla bila 7.65 kg, dakle pet grama teža. Uz to, sipana je koka-kola po krugu, da bi bila sporija. To odgovara Ivanovu, on baca pravolinijski, a ja rotacionom tehnikom."

Uprkos svim ometanjima, Kolašinac je zabeležio solidna bacanja, ali su ga sudije drastično pokrale.

"Pokraden sam. Sudije su me uništile. U prvoj seriji sam bacio na liniji od 21 metar, a sudije su dosudile prestup, iako nije postojao. To mogu da potvrde snimci i svi oni iz naše reprezentacije koji su pratili takmičenje. U drugom hicu sam bacio pod liniju od 21 metar, najmanje 20,90, a oni su izmerili mnogo manje - 20,59. Poludeo sam, počeo da skačem i urlam. S druge strane, u trećoj seriji su Ivanovu izmerili 20,71, a nije bilo više od 20,40. Nisam više mogao da izdržim takav odnos. U četvrtoj seriji sam spakovao stvari i napustio takmičenje."

Kolašinac i Ivanov će se ponovo sresti već za desetak dana na Svetskom prvenstvu u Moskvi, a srpski as ima jasnu poruku za rivala.

"Poručio sam Ivanovu da ga čekam u Moskvi, da obavezno dođe na Svetsko prvenstvo. Rekao sam mu još da mu dajem metar fore", otkriva Asmir Kolašinac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track