Ivana Španović: Nadam se ulasku u finale
Foto: Reuters

Ivana Španović: Nadam se ulasku u finale

Ostali sportovi -
Španovićeva je uspela da prevaziđe zdravstvene probleme i da se vrati u dobru formu, a nedavno je na Balkanskom prvenstvu oborila lični rekord skokom od 6,76 metara.

BEOGRAD - Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović nada se da će na predstojećem svetskom prvenstvu u Moskvi ući u finale skoka u dalj.

"Da bih prošla u finale, potrebno je da skočim ovaj rezultat. Skok u dalj u Moskvi najavljuju kao jednu od najjačih disciplina. Na meni je da se fokusiram na to takmičenje", rekla je Španovićeva.

Trener srpske rekorderke u skoku u dalj Goran Obradović istakao je da je Španovićeva krunisala dobar rad na treninzima rezultatom na Balkanskom prvenstvu.

"“U datim okolnostima, nakon bolesti, uradila je trening na visokom nivou i krunisala ga dobrim rezultatom na Balkanijadi. Još malo treba doterati formu, ali mislim da će potpuno spremna dočekati prvenstvo sveta. Ovo će Ivani biti prvo učešće na svetskim prvenstvima. Konkurencija je izuzetno jaka, a ona se trenutno nalazi na 17.mestu svetske rang liste", podsetio je Obradović.

On je naglasio da bi, po njegovom mišljenju, rezultat od 6,60 do 6,65 metara bio dovoljan za ulazak u finale.

"Realno je očekivati da se Ivana nađe u finalu među 12 najboljih na planeti”, izjavio je Obradović.

Španovićeva startuje na šampionatu sveta 10. avgusta u 17,20 časova.

Prvenstvo sveta biće održano od 10. do 18. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track