GOLF: Pro-am na Adi pripao Slovencima
Foto: Kurir Sport

Učestvovali profesionalci

GOLF: Pro-am na Adi pripao Slovencima

Ostali sportovi -
Pro-am turnir održan je u organizaciji Srpskog profesionalnog golf udruženja, a učestvovalo je 15 profesionalaca i 45 amatera

BEOGRAD - Slovenački golferi bili su najuspešniji na završenom Pro-am turniru na terenima Golf kluba „Beograd“ na Adi Ciganliji.

Prve tri pozicije među profesionalcima zauzeli su upravo igrači iz Slovenije. U strouk igri slavio je Daniel Kraljič, dok su timski Andrej Kraljič, Boris Trampuž, Alberto Paoli i Ronald Dovžak ostvarili najbolji rezultat.Pro-am turnir održan je u organizaciji Srpskog profesionalnog golf udruženja, a učestvovalo je 15 profesionalaca i 45 amatera. Pojedinačni pobednici određivani su na osnovu ukupnog broja udaraca u dva dana, dok su se timovi sastavljeni od jednog profesionalca i tri amatera takmičili računavši dva najbolja rezultata na svakoj rupi po stejblford neto sistemu.Daniel Kraljič je prvog dana imao 71, a drugog par terena 68, što mu je u ukupnom skoru donelo sa 139 udaraca prvo mesto. Drugo i treće mesto među profesionalcima zauzela su još dvojica slovenačkih golfera – Janez Grilc i prošlogodišnji šampion Andrej Kraljič sa 140, odnosno 142 udarca.Najuspešniji srpski igrač sa 144 udarca bio je Nemanja Savić, koji se sa velikim uspehom takmiči u Sjedinjenim Američkim Državama.U ekipnoj konkurenciji iza „slovenačke družine“ plasirali su se Robert Hendija, Bojan Lazić, Mirko Bogdanov i Đorđe Zečević, dok su treću poziciju zauzeli Janez Grilc, Aleksandar Stojiljković, Milan Ćuić i Dragana Andrejević.Golf sezona na Adi Ciganliji nastavlja se ovog vikenda, kada je na programu novi turnir iz Masters serije – „Dajners klub“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track