EP U MOSKVI: Kajakaši Srbije osvajaju Evropu
Foto: Dragana Udovičić

Spremni za nove uspehe

EP U MOSKVI: Kajakaši Srbije osvajaju Evropu

Rio 2016 -

Srbiju će predstavljati četiri posade - Kristina Bedeč u K1-1.000, Strahinja Mladežić u kanuu jednokleku na 1.000 metara, Dejan Pajić u jednosedu na 1.000 metara, kao i dvosed na 1.000 m u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić

Kajakaška reprezentacija Srbije, koja broji 15 članova, danas počinje učešće na Evropskom prvenstvu u Moskvi.Trodnevno takmičenje počinje danas, a u prepodnevnom kvalifikacionom programu Srbiju će predstavljati četiri posade - Kristina Bedeč u K1-1.000, Strahinja Mladežić u kanuu jednokleku na 1.000 metara, Dejan Pajić u jednosedu na 1.000 metara, kao i dvosed na 1.000 m u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić. U poslepodnevnom programu veslaju se kvalifikacije u disciplinama na 500 metara i u četverosedu na 1.000 metara. Milica Starović i Simo Boltic veslaju jednosede, dok Nikolina Moldovan i Olivera Moldovan veslaju dvosed. Srpski četverosed na 1.000 metara vesla u sastavu Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić, Vladimir Torubarov.

Drugi dan šampionata rezervisan je za finalne trke, a osim posada koje se kroz kvalifikacije domognu borbe za medalje, videćemo i trku Milice Starović i Dalme Ružičić Benedek u dvosedu na 1.000 metara, u kojem se vesla samo finalna trka. U poslepodnevnom programu u kvalifikacijama se takmiče sprinteri u jednosedu na 200 metara Nikolina Moldovan i dvostruki šampion Evrope, Marko Dragosavljević, dok se u dvosedu takmiče Nebojša Grujić i Marko Novaković. Poslednji dan rezervisana je za finalne trke, a s obzirom na to da se u trkama na 5.000 m ne veslaju kvalifikacije, u finalu kajakaškog maratona takmičiće se Kristina Bedeč.Boje Srbije u konkurenciji parakajakaša braniće Vuk Radovanović u KL2 K1-200.G. F.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track