UZ OSMEH DO USPEHA U RIJU: Odbojkašice pune samopouzdanja i pozitivne energije
Foto: Marina Lopičić

Pripreme za Olimpijadu

UZ OSMEH DO USPEHA U RIJU: Odbojkašice pune samopouzdanja i pozitivne energije

Rio 2016 -

Devojke za medalju: Jelena Nikolić, Tijana Malešević i Jovana Brakočević poručuju da neće ništa obećavati, ali da gaje nadu da će postići uspeh na Olimpijskim igrama

Jedan od dva ženska tima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće odbojkaški, a naše devojke su u jeku priprema koje sprovode paralelno sa utakmicama u grand-priju. Ono što se vidi na svakom licu su širok osmeh i pozitivna energija.Svoja očekivanja od najvećeg sportskog takmičenja sa nama su podelile Jelena Nikolić, Tijana Malešević i Jovana Brakočević i sve tri su kao jedna istakle da ne žele ništa da obećavaju, ali da se nadaju i veruju u dobar rezultat.Jelena Nikolić- Ne mogu da kažem da ima pritiska. Kad ideš na Olimpijske igre, nekako je drugačiji osećaj. To je najpre neko zadovoljstvo, s tim što ove godine idemo stvarno sa nadom da možemo nešto da uradimo, za razliku od prethodna dva puta, kad smo bile, takoreći, turisti. Ovog puta smo stvarno sazrele i osećamo da se približavaju Igre. Ali ne mogu to da definišem kao pritisak - kaže Jelena i dodaje:- Sve je u znaku Rija, odbrojava se, a mi smo mnogo srećne što ćemo biti deo svega toga. Mnoge vrhunske reprezentacije će gledati OI preko malih ekrana.Tijana Malešević- Najbitnije je da smo sve zdrave, radimo naporno. Krenuo je grand-pri, došle su utakmice što je dobro jer vidimo u kakvom smo stanju - smatra Tijana, koja s puno optimizma očekuje početak Igara.- Sigurna sam da će biti teško, ali smo napravili mnogo lepu uvertiru i prošlogodišnji svetski kup nam je veliki vetar u leđa. Same sebi smo dokazale da možemo da igramo sa svima i da ih pobeđujemo. Iskreno, mnogo očekujem, kako ja tako i cela ekipa. Imamo samopouzdanje i bez straha idemo tamo. Nema većeg motiva. Olimpijske igre i tačka.Jovana Brakočević- Zahuktavaju se pripreme, polako i sigurno idemo ka top-formi i tražimo najjači sastav. Nadamo se što boljem plasmanu. Ranije smo sagorele u želji za rezultatom i stvarno smo opasno kiksnule i u Pekingu, a posebno u Londonu. Nadam se da su nas godine naučile i da smo se opametile, odnosno da iskoristimo to loše iskustvo na najbolji način. Fokusirani smo, spremni, ne trčimo pred rudu kao ranijih godina i nadamo se najboljem. Ne obećavamo, ali se nadamo medalji. To bi bilo ostvarenje sna i vrhunac naših karijera.

PrognozaZLATO NOVAKU I VATERPOLISTIMAKoga vidite kao kandidata za zlato?Jelena: Pre svih Novaka, iskreno mu to želim. Vaterpolisti su tu, mislim da i mi možemo da se borimo za vrh.Tijana: To su tenis, streljaštvo, vaterpolo, kajak, mi...Jovana: Sigurno vaterpolisti, kao i uvek jer su potpuno dominantni. Novak, naravno, strelci... I mi ostali koji pokušavamo da dođemo do odličja.

ŽeljaHAJDE DA SVI OSVOJIMO PO MEDALJUSa koliko srpskih medalja biste bile zadovoljne?Jelena: Pa, ne znam... Hajde da kažem da budemo blizu Rusije, Kine i Brazila bila bih baš zadovoljna. Ma, kad samo pomislim koliko je mala naša Srbija, a koliko sportista ide u Rio, koliko god da bude, za našu zemlju je svaka veoma vredno.Tijana: Uh, ne znam. Da li bi bilo skromno da kažem sedam? Verujem da može sedam, osam. Nikad se ne zna. Ne može se predvideti. Mnogo stvari utiče na krajnji ishod, ali ja stvarno verujem u naše sportiste.Jovana: Najviše bih volela kada bismo svi osvojili medalju! Nikome neće biti lako, ne mogu to da kažem. Svi će doći spremni, to je najjače takmičenje. Koliko god da osvojimo, za ovako malu zemlju će biti dovoljno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track