PRAVAC RIO: Srbija korak bliže Olimpijskim igrama

Još tri pobede

PRAVAC RIO: Srbija korak bliže Olimpijskim igrama

Rio 2016 -

„Orlovi“ u Beogradu danas (18.00) igraju s Angolom,a reprezentativci se nadaju da će imati još veću podršku nego na meču protiv Portorika u prvom kolu kvalifikacionog turnira

Prvi korak ka Riju je napravljen. Danas je vreme za drugi. Košarkaši Srbije se u 2. kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre sastaju sa Angolom (18 časova, RTS, Sport klub).Najmlađi u timu Srbije, Nikola Jokić, nastavio je tamo gde je stao u NBA ligi. Krilni centar Denvera definitivno će biti jedan od glavnih igrača u Đorđevićevom timu.- Biće mnogo lakše na narednoj utakmici sada kad smo probili led. Prebrodili smo početnu nervozu, adrenalin... Razmišljamo sada o meču protiv Angole - rekao je na početku Jokić.Na novu pobeduSelekcija sa afričkog kontinenta nema kvalitet da se nosi sa Srbijom.- Oni su atletski spremna ekipa, biće potrebno puno trčanja u tom meču, ali spremni smo na to.Na prvoj utakmici u Areni bilo je nešto malo manje od 14.000 gledalaca. Čini se da to može i bolje.- Super atmosfera, dosta ljudi, mnogo zastava, osetili smo veliku podršku, i to nas raduje. Naravno, voleli bismo da u nastavku takmičenja bude još više ljudi na tribinama.

Karte 400 dinara

Reprezentativci Srbije na terenu dišu kao jedan.- Atmosfera unutar tima je na izuzetno visokom nivou. Svi se međusobno podržavamo. Videli ste da su svi stali uz Raduljicu kad su mu dosuđena ona tri-četiri prekršaja. Tako će biti i u nastavku takmičenja.Ipak, od plus 20 protiv Portorika, „orlovi“ su za tri minuta ispustili veliki deo te zalihe i slavili sa „samo“ 87:81.- To se više neće dešavati. Ovo nam je bila opomena da više nema ni govora o opuštanju - jasan je Nikola Jokić.Ulaznice za nastavak olimpijskih kvalifikacija svakog dana se prodaju na biletarnici Kombank arene. Cene karata za drugo i treće kolo iste su kao i za prvo - od 400 do 1.800 dinara, u zavisnosti od mesta u Areni.

FIBA izborBOGDAN I KALINA U IDEALNOJ PETORCIFIBA je proglasila idealnu petorku prvog dana turnira u Beogradu. Među odabranima su i dvojica reprezentativaca Srbije. Na poziciji dva našao se Bogdan Bogdanović, koji je uz 12 poena imao i sedam skokova i pet asistencija. Najbolji krilni igrač mečeva prvog kola bio je Nikola Kalinić. Igrač Fenerbahčea je, uz 12 poena, imao četiri skoka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track