SRBI I DALJE POSRĆU U RIJU: Šta bismo mi bez naših odbojkašica?!
Foto: Reuters

Rezime trećeg dana OI

SRBI I DALJE POSRĆU U RIJU: Šta bismo mi bez naših odbojkašica?!

Rio 2016 -

Ni trećeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru srpski sportisti se nisu proslavili.

U ekipnim sportovima radovale su se samo odbojkašice, koje su ubedljivo pobedile Portoriko u meču 2. kola takmičenja po grupama. Izabranice selektora Zorana Terzića imaju maksimalan učinak do sada, jer su na startu savladale i Italiju, takođe bez izgubljenog seta.

I veslači su bili uspešni. Dvojac bez kormilara Miloš Vasić - Nenad Beđik domogao se polufinala osvojivši drugo mesto u repesažu na 2.000 metara. Marko Marjanović i Andrija Šljukić su se sa trećeg mesta u repesažu takođe plasirali u polufinale u disciplini dubl skul.

Ostali srpski predstavnici nisu imali uspeha u ponedeljak.

Novak Đoković se, posle eliminacije u singlu od Huana Martina Del Potra, oprostio i od takmičenja u dublu, jer je sa Nenadom Zimonjićem u meču 2. kola doživeo poraz od domaćeg para, inače trećih nosilaca, Marsela Mela i Bruna Soareša.

Neuspešni su bili i košarkaši i košarkašice. "Orlovi" su izgubili meč 2. kola od Australije i sada imaju polovičan učinak na olimpijskom turniru 1-1, dok su evropske šampionke u drugoj utakmici doživeli drugi poraz, ovaj put od Kanade, iako su imale čak 18 poena prednosti.

Za aktuelne evropske i svetske šampione u vaterpolu svaki remi je jednak porazu, a oni su igrali nerešeno i sa Grčkom 9:9, pošto su prethodno u prvom kolu "podelili plen" i sa Mađarima.

Ni naše reprezentativce u streljaštvu nikako da krene. Milutin Stefanović i Milenko Sebić nisu uspeli da se plasiraju u finale u disciplini vazdušna puška 10 metara.

Plivačica Anja Crevar nije stigla ni do polufinala u trci na 200 metara mešovito, baš kao ni Katarina Simonović na 200 metara slobodno.

Nadamo se da će srpski takmičari biti uspešniji počev već od utorka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track