TERZIĆ PREZADOVOLJAN: Srbija može da pobedi svakoga kada igra najbolje što može
Foto: Marina Lopičić

Naredni rival je Holandija

TERZIĆ PREZADOVOLJAN: Srbija može da pobedi svakoga kada igra najbolje što može

Rio 2016 -

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je prezadovoljan odnosom odbojkašica u današnjoj pobedi nad Kinom i da je njegova ekipa pokazala da može da pobedi svakoga kada igra najbolje što može.

"Kada igramo najbolje što možemo, zaista možemo da pobedimo svakoga. Nadam se kontinuitetu, da nastavimo da igramo na ovaj način. Devojke su maksimalno spremne za Olimpijske igre, to su pokazale i nadam se da će tako biti i dalje", rekao je Terzić u Rio de Žaneiru.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je pobedila Kinu u tri seta i kolo pre kraja grupne faze obezbedila plasman u četvrtfinale.

Terzić je više puta istakao da je prezadovoljan odnosom ekipe.

"Nije sporno, možemo da izgubimo od bolje ekipe, ali da igramo kao protiv Kine, sa ogromnim motivom i željom i pre svega opušteno da nema straha od protivnika i straha od sopstvenih grešaka. Kada igramo tako onda je vrlo teško igrati protiv nas jer imamo dobru ekipu", kazao je Terzić.

Selektor je naveo da ga posebno raduje treći set, u kome je Kina preokrenula, ali je njegova ekipa "ostala mirna" i prelomila u svoju korist.

"Imamo običaj, ne samo za odbojku već i za druge sportove, da kada pobedjujemo komentarišemo kako dobro igramo, a kada počnemo da gubimo onda igramo slabo. To nije uvek slučaj. Igrali smo protiv vicešampiona sveta i pobednika Svetskog kupa. Ekipa Kine je rezultatski ispred nas, fantastična je i pred Olimpijske igre je bila jedan od glavnih pretendenata za medalju", rekao je Terzić.

Srbija će u poslednjem kolu u grupi igrati protiv aktuelnog vicešampiona Evrope Holandije.

"Videćemo kakva je situacija vezano za tabelu i šta je to što nam treba u toj utakmici. Holandija ima veoma dobre igrače iz najjačih evropskih klubova. To je veoma dobra ekipa koja igra dobro. Imamo svoje adute, oni svoje i videćemo ko će ih bolje iskoristiti", kazao je Terzić.

Utakmica izmedju odbojkašica Srbije i Holandije igraće se u nedelju od 14.30 po srednjoevropskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track