SRBI NA RAZLIČITIM STRANAMA: Evo kako je Rambo Petković pretio Slobodanu Soru u Riju
Foto: Foto, OKS

Veruje da će uskoro biti medalja

SRBI NA RAZLIČITIM STRANAMA: Evo kako je Rambo Petković pretio Slobodanu Soru u Riju

Rio 2016 -

Legendarni srpski fudbaler Dejan Petković, koji se proslavio u Brazilu u kom sad živi, rekao je danas da veruje u sportiste iz Srbije i da očekuje medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Nadam se da ćemo uskoro da dočekamo neku našu medalju. Čekamo na lepe vesti. Videćemo šta će se dešavati. Moje navijačke strasti su okrenute prema Srbiji i Brazilu, sve ostalo pada u vodu", rekao je Petković novinarima prilikom posete srpskih sportista u Olimpijskom selu u Riju.

Petković je naveo da redovno prati srpske sportiste u Riju, a da je poslednja utakmica koju je gledao duel košarkaša protiv selekcije SAD.

"Gledali smo, navijali. Dobro je da smo pokazali da možemo protiv njih, oni se teško dobijaju. Što kaže Vlade (Divac), bolje što ih nismo dobili sad. Ko zna, ako Bog da naći ćemo se u finalu sa njima i onda možda da tražimo tu pobedu", rekao je popularni "Rambo".

On je dodao da ne poznaje mnogo srpskih sportista, već one starije koji su sada funkcioneri, poput Vlada Divca, Žarka Paspalja i Nebojše Ilića. Kako je rekao, osim za srpske, navija i za brazilske sportiste, dok lokalno stanovništvo verovatno zbog njega simpatiše Srbiju i njene predstavnike.

"Postao sam deo Brazila, sada sam u isto vreme i Srbin i Brazilac. Verovatno ima mog uticaja, pa Brazilci dele simpatije za našu reprezentaciju", rekao je Petković.

Nekadašnji golman vaterpolo reprezentacije Srbije Slobodan Soro sada nastupa za Brazil. Petković je kazao da mu Brazilci često govore: "Najboljeg Srbina ste poslali kod nas", pošto je Soro bio ključni igrač u pobedi protiv Srbije u grupnoj fazi.

"Rekao sam mu posle utakmice: 'slušaj majstore, skratiću ti ja te ruke'", kazao je Petković uz osmeh.

Petković je rekao da od vaterpolista Srbije očekuje zlatnu medalju, a da se bilo kom odličju nada u košarci. On je, takođe, rekao da mu je bilo teško da Brazilcima objasni zašto srpski odbojkaši nisu na Olimpijskim igrama i da su domaćini "veoma zahvalni" što je to tako. Petković je dodao da je zadovoljan kako su organizovane Olimpijske igre i da "nije to tako loše" kao što je mislio da će da bude.

Foto: OKS
Foto: OKS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track