DRŽAVNI VRH SRBIJE ČESTITAO KOŠARKAŠIMA: Hvala što ste srce ostavili na terenu
Foto: Dado Đilas

Orlovi osvojili srebro na OI

DRŽAVNI VRH SRBIJE ČESTITAO KOŠARKAŠIMA: Hvala što ste srce ostavili na terenu

Rio 2016 -

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić večeras je čestitao i zahvalio se muškoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije na osvajanju srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

"Hvala momci za srebro. Hvala što ste srce ostavili na terenu. Jer košarka se ovde živi i diše. Pokazali ste da je važno boriti se do kraja, ponosni smo na vas!", ističe se u čestitki predsednika Nikolića.Potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović čestitala je mušškoj koššarkašškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na OI.''Hvala momci na borbenosti, na neodustajanju, na trenucima ponosa koje ste nam doneli! Svaka čast! Nama ste zlatni jer ste zaista dali sve od sebe! Srbija večeras treba da vas slavi!" navela je Mihajlovićeva i dodala: "Vidimo se na balkonu''!Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebra na Olimpijskim igrama, poručivši im da su svojoj zemlji doneli veliku radost."U ime Narodne skupštine i lično ime čestitam vam na osvajanju srebrne medalje i velikom uspehu koji ste postigli na Olimpijskim igrama. Bez obzira na poraz u finalu, pokazali ste izuzetan kvalitet i timski duh, a koševima i majstorskim potezima i na ovom takmičenju još jednom ste potvrdili da je Srbija zemlja košarke. Srbiji ste doneli veliku radost!", navodi se u čestitki.Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je u ime Beograđana košarkaškoj reprezentaciji Srbije, stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije osvojenu srebrnu medalju na OI."Košarka je sport koji zauzima posebno mesto u srcima svih nas, a ovom medaljom vi ste ta srca ispunili do kraja srećom i ponosom. Pokazali ste nekim novim generacijama da je sve moguće ostvariti, samo kad se veruje i kada se voli svoja zemlja, zastava, grb, dres i tim. Hvala vam što ste opravdali poverenje koje smo svi imali u vas", navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda košarkašima.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskim košarkašima osvajanje srebrne medalje na OI, zahvalivši im se što su Srbiju vratili u sam vrh svetske košarke.

"Bravo za naše košarkaške velikane! Ovo je sjajan uspeh srpske košarke, posle mnogo godina čekanja došli smo do olimpijske medalje! Hvala vam šampioni što ste Srbiju vratili u sam vrh svetske košarke gde joj i jeste mesto i borili se šampionski za ovaj ogroman uspeh za našu zemlju! Svaka čast na ovom istorijskom rezultatu! Sve čestitke našim košarkašima, stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na OI.

"Umeće igranja igre pod obručima donelo je olimpijsko srebro, na čemu vam u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime čestitam. Ova medalja je kruna vaših dosadašnjih rezultata, ali uveren sam i najava uspeha u budućim takmičenjima", navedeno je u čestitiki predsednika Republike Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track