Janko Tipsarević: Spreman sam za dete, ali još ne i za pelene!

Budući tata s nestrpljenjem čeka prinovu

Janko Tipsarević: Spreman sam za dete, ali još ne i za pelene!

Tenis -
Nažalost, neću biti sa ženom kad se bude porađala, ali potrudiću se da posle toga provedem što više vremena s njom i bebom

Još malo pa dobija naslednika!Srpski teniser Janko Tipsarević u prijatnom ćaskanju s novinarima na svojoj akademiji u SC 11. april priznao je da jedva čeka da postane tata. Termin porođaja njegove žene Biljane je 19. januar, ali par još ne zna pol deteta.- Nemam pojma, zasad još nisam svestan svega. Najvažnije je da me ne opterećuje na loš način, samo znam da ću imati još veću motivaciju i biti još veći profesionalac. Nažalost, neću biti sa ženom kad se bude porađala, ali potrudiću se da posle toga provedem što više vremena s Biljanom i bebom - kazao je Tipsarević i nastavio:- Svi mi kažu da ne znaš kako je to dok se ne rodi dete. Biljana će u početku morati da bude više sa detetom i trudiće se da ne prebacuje na mene preveliku odgovornost dok sam na turnirima, na primer, da menjam pelene u dva sata ujutru, a ja imam meč u ranim jutarnjim satima, ali, u svakom slučaju, svaki slobodan trenutak biću uz njih.Veliku pomoć imaće od saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Nenada Zimonjića, koji ima blizance.- Ziki me uvek savetuje, rekao je da će mi pomoći kad budem postao tata jer on ima blizance. Njemu je bilo još teže što se tiče putovanja. Imam dosta savetodavaca oko sebe, tako da se ne brinem što se toga tiče - kazao je Tipsa.Srpski teniser pričao je o svojoj sezoni, koja i nije bila toliko uspešna:- Odigrao sam mnogo turnira, kao i prethodne godine, ali rezultati ove sezone nisu bili na visini. Verujem u naporan rad, ako ne mogu da izginem na terenu, ne mogu ništa da uradim. Kad imam samopouzdanje, onda mogu sve. Najbolji osećaj na svetu je kad veruješ u sebe.Janko se osvrnuo i na predstojeće finale Dejvis kupa, u kojem Srbija dočekuje Češku:- Česi su mnogo jaki, međutim, mislim da možemo da ponovo osvojimo Dejvis kup. Imamo dobar skor protiv njihovih tenisera, pogotovo Novak. Idealno bi bilo kad bi posle prvog dana bilo 2:0 za nas, ali videćemo.Tipsa smatra da je našoj zemlji neophodan nacionalni teniski centar.- To je veliki začarani krug. Mi kao igrači pričamo sa Savezom, oni sa državom, onda oni kažu da nema para, i tako u krug. Onda čujem komentar: „Šta priča ovaj Tipsarević? Neka ćuti i igra tenis.“ Ja sam svestan da je plata u Nišu 200 evra i da onda ljudi kažu da teniseri zarađuju dosta. E, onda ja zaćutim - zaključio je Tipsarević.

Na prevaru zvezdašJanko Tipsarević je kazao da ne navija ni za Zvezdu ni za Partizan.- Ne navijam ni za koga. Kad sam bio mali, bio sam grobar, onda me je kum prevario i počeo sam da navijam za Zvezdu. Sad nisam ničiji pristalica. Išao sam na utakmice Partizana samo zbog Troickog, koji je vatreni grobar - istakao je Tipsa.

Na vezi s ViktoromSrpski teniser je rekao da se redovno čuje s Viktorom Troickim i da veruje da će se on uskoro vratiti na teren.- Čujemo se stalno. Vića je otišao u Monte Karlo, gde trenira. Moram vam reći da nikad nije bio mršaviji, a igra odlično. Sviđa mi se kako razmišlja, pozitivan je, trening leči sve - konstatovao je Janko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track