ČEH PRVA PREPREKA: Đoković protiv Rosola na startu Pekinga

Kina open

ČEH PRVA PREPREKA: Đoković protiv Rosola na startu Pekinga

Tenis -
Srpski teniser je u sva tri učešća u Pekingu osvajao trofej, a prva prepreka ka četvrtom trijumfu na Kina open je češki reprezentativac

PEKING - Najbolji svetski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu "Kina opena" protiv Čeha Lukaša Rosola, 46. igrača sveta. Ovo će biti drugi duel dvojice tenisera, a srpski teniser vodi sa 1:0 u pobedama pošto je ove godine u Majamiju lako pobedio 6:1, 6:0.

U nastavku takmičenja na Novakovom putu su:Drugo kolo: Fernando Verdasko (Španija)Četvrtfinale: Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 6), Mihail Južnji (Rusija)Polufinale: David Ferer (Španija, 3), Rišar Gaske (Francuska, 5)

U donjoj polovini žreba nalaze se Rafael Nadal (Španija, 2), Tomaš Berdih (Češka, 4), Tomi Has (Nemačka, 7)… tako da se Novak sa bilo kim od njih ne može sastati pre finala.

U sva tri prethodna učešća u Pekingu naš teniser se popeo na šampionsko postolje. 2009. je u finalu bio bolji od Marina Čilića, godinu dana kasnije u meču za titulu ubedljivo je savladao Davida Ferera, da bi prošle godine stigao do het-trika trijumfom nad Francuzem Žoom-Vilfridom Congom.

Do kraja svoje jedanaeste profesionalne sezone Nole će nastupiti na još četiri ATP turnira.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da neće odustati od borbe za prvu poziciju na ATP listi, uprkos tome što Španac Rafael Nadal ima priliku da ga već posle turnira u Pekingu skine sa trona.

"Dokle god postoji šansa boriću se za mesto broj 1. Ali, opet, Nadal je bez sumnje najbolji igrač ove godine, ja sam imao uspone i padove, međutim, i dalje je to veoma dobra sezone za mene. U svakom slučaju, ove nedelje fokusiraću se na ovaj turnir, gde tradicionalno imam dobre rezultate", rekao je Đoković novinarima u Olimpijskom parku u Pekingu, a preneo AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track