ANINO PROKLETSTVO: Ivanovićeva nije prekinula post od dve godine bez titule
Foto: Reuters

WTA Linc

ANINO PROKLETSTVO: Ivanovićeva nije prekinula post od dve godine bez titule

Tenis -
Srpska igračica nije uspela da osvoji turnir u Austriji i tako prekine post dug dve godine

LINC - Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u finalu turnira u Lincu od Nemice Anđelike Kerber sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (6).

Ivanovićeva je tako propustila priliku da osvoji turnir posle skoro dve godine posta, a pre svega do poraza su je dovele njene brojne greške tokom meča.

Nemica je u petom međusobnom duelu za sa sat i 37 minuta igre došla do druge pobede.

Kerberova je ovim trijumfom nad Ivanovićevom, 16. teniserkom sveta, došla do treće titule u karijeri.

Ivanovićeva je u prvom finalu ove sezone pikazala dosta oscilacija, ali je uprkos promenljivoj igri imala priliku da dođe do izjednačenja.U drugom setu pri vođstvu Kerberove od 5:4 i 0:40, spasila je tri meč lopte i izborila taj brejk, ali nije izdržala pritisak.Napravila je veliki broj grešaka, posebno na svoj seris što je protivnica iskoristila i došla do druge pobede u međusobnim duelima.Ivanovićeva ni posle dve godine ne zna za trijumf na nekom od turnira, iako joj prija igranje u Lincu, koji je osvajala dva puta (2008, 2010).Srpska teniserka je poslednji put trofej podigla u Baliju 2011. godine.Turnir u Lincu igran je za nagradni fond od 235.000 dolara, pobednica će zaraditi 32.258 evra i 280 WTA bodova, dok će Ivanovićevoj pripasti 80 bodova manje i 16.129 evra.‚

http://www.youtube.com/watch?v=fv0DfVxilYo

TOK MEČA

2. SET

Ana je odmah na startu drugog seta napravila brejk i povela sa 2:0, ali kada se činilo da će nastaviti sa dobrom igrom, usledio je ribrejk za 2:1.

Kako su teniserke igrale u ovom periodu najbolje govori činjenica da su i naredna dva gema završena brejkom. Prvo je Ana povela sa 3:1, da bi ponovo očajno odservirala i dozvolila Kerberovoj da smanji na 3:2.

Nemica je oduzela još jedan servis srpskoj teniserki i potom sa "nulom" dobila naredni gem za vođstvo 5:3.

Neverovatne oscilacije pravila je Ana tokom meča, a to je posebno bilo vidljivo u devetom gemu drugog seta. Povela je sa 40:0, potom pravila katastrofalne greške, i uz jednu duplu servis grešku, dozvolila protivnici da stigne do izjednačenja. Ipak, na kraju je osvojila gem i smanjila rezultat na 5:4.

Neverovatna Ana je spasila tri vezane meč lopte na servis Nemice, a potom dotukla Kerberovu i izjednačila na 5:5.

Teniserke su ušle u taj-brejk i tu je Ana ponovo pokazala velike oscilacije. Vodila je sa 6:4, ali je potom dozvolila Nemici da veže četiri poena i osvoji turnir u Lincu.

1. SET

Ana Ivanović je osvojila početni gem na svoj servis, ali je Nemice zaređala četiri gema u svoju korist. Kerber je u trećem gemu imala čak pet brejk šansi, iskoristila je petu i povela sa 2:1. Kod drugog brejka nije se previše mučila, pa je povela sa velikih 4:1.

Međutim, Ana Ivanović se ekspresno vratila u meč, pošto je vezala tri gema i izjednačila na 4:4.

Kada se činilo da će Ana preuzeti vođstvo, desilo se suprotno. Srpska teniserka je ponovo izgubila svoj servis, uz nekoliko početničkih grešaka, a Kerber je to iskoristila i u narednom gemu na svoj servis stigla do 6:4 i 1:0 u setovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track