NOVAK ILI RAFA: Nova stranica najvećeg rivalstva u istoriji tenisa
Foto: Kurir Sport

39. međusobni duel

NOVAK ILI RAFA: Nova stranica najvećeg rivalstva u istoriji tenisa

Tenis -
Dvojica najboljih tenisera današnjice u velikom finalu odlučiće o pobedniku završnog Mastersa u Londonu

LONDON - Zaplet dostojan scenarija za najbolje holivudske filmove. Dvojica najboljih tenisera današnjice i glavni glumci najvećeg rivalstva u istoriji ovog sporta odlučiće kome će pripasti završni Masters sezone koji se igra u Londonu (21h).

Novak Đoković i Rafael Nadal 39. put će stajati jedan naspram drugog. Španac je uspešniji, vodi sa 22:16 u pobedama, ove sezone je dobio tri od pet duela od kojih i one najvažnije, u finalu US Opena i polufinalu Rolan Garosa.

Međutim, Đoković se nalazi u izvanrednoj formi. Od poraza na US Openu ne zna za poraz, vezao je 21 pobedu, osvojio tri turnira, od čega dva Mastersa, a brani titulu u Londonu, gde Nadal nikada do sada nije trijumfovao.

Nadal nikada do sada nije trijumfovao na završnom Mastersu, a tri finala do sada pripala su Đokoviću - 2007. u Šangaju, 2009 i 2010. u Londonu.

Poslednji međusobni meč odigrali su u finalu Pekinga kada je srpski teniser bio ubedljiv sa 2:0.

Španac je osigurao prvo mesto na ATP listi na kraju kalendarske godine, pa bi pobeda u večerašnjem meču bila velika satisfakcija za Novaka Đokovića.

"Očekujem sjajno finale. Nadam se da će i navijači uživati, jer mi na terenu sigurno hoćemo. Naši dueli su uvek napeti i uzbudljivi, mnogo dobro se poznajemo. Neće biti tajni, a pobediće bolji", rekao je Đoković.

Rafael Nadal smatra da će morati da odigra svoj najbolji meč da bi pobedio.

"Nadam se da ću biti spreman za poslednji meč. Znam da će biti teško. Ali daću sve od sebe. Moraću da odigram svoj najbolji meč kako bih imao šanse protiv Novaka", rekao je Nadal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track