ZABLISTAO: Peđa Krstin isprašio Markusa Bagdatisa

Najveći uspeh mladog tenisera

ZABLISTAO: Peđa Krstin isprašio Markusa Bagdatisa

Tenis -
Krstin je fantastičnim preokretom ostvario jednu od najvećih pobeda u dosadašnjem delu karijere pošto je savladao nekada 8. igrača na svetu

Supertalentovani teniser iz Mokrina Peđa Krstin je u prvom kolu kvalifikacija turnira PBZ Zagreb Indors pobedio nekada osmog igrača na svetu Markusa Bagdatisa sa 2:1 u setovima (2:6, 6:4, 6:4).

Pobednik ovog turnira serije 250 iz 2007. godine, koji je trenutno 128. igrač na svetu, nije ni slutio na će Dom sportova morati tako rano da napusti. Bolji od njega bio je mladi teniser iz Mokrina koji trenutno zauzima 373. poziciju na ATP listi.

Mladi srpski teniser je odigrao odlično, nije se predavao čak ni kada je imao set zaostatka u odnosu na prvog nosioca kvalifikacija. Obojica su tokom meča imali po pet brejkova, ali je Krstin bio bolji u odlučujućim trenucima meča, pa je na kraju potpuno zasluženo trijumfovao.

Krstin je jedini predstavnik Srbije na turniru u Zagrebu:

- Ovo je jedan od mojih najvećih uspeha u profesionalnoj teniskoj karijeri koju sam započeo prošle godine. Dobro me je služio servis. Nisam mu pružio priliku da se razmahne na terenu . Veoma sam srećan zbog ove pobede. Ona mi uliva sigurnost da mogu ravnopravno da se nosim sa bolje rangiranim i iskusnijim igračima - rekao je za Kurir sport Peđa Krstin.

Sledeći protivnik našem mladom teniseru na turniru u glavnom gradu Hrvatske koji se igra od 1. do 9. februara biće Italijan Đanluiđi Kvinzi, nekada najbolji juniorski teniser sveta. Nagradni fond teniskog turnira u Zagrebu koji se igra na tvrdoj podlozi iznosi oko 485.000 evra.

Prati nastup “orlova” u Dejvis kupuŽao mi je što Srbija na megdan Švajcarskoj u Novom Sadu nije izašla u najjačem sastavu. Uz malo sportske sreće, rezultat je mogao da bude i drugačiji. Ponosan sam na naše reprezentativce. Za mene nema ničeg lepšeg od mogućnosti da braniš boje svoje zemlje-kaže Krstin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track