NAJSKUPLJA UTAKMICA: Amerikanci za Superboul potroše 12 milijardi dolara
Foto: Fejsbuk

Spektakl u Nju Džersiju

NAJSKUPLJA UTAKMICA: Amerikanci za Superboul potroše 12 milijardi dolara

Ostali sportovi -
Od ranije je poznato da su reklame tokom Superboula najskuplje, te tako pola minuta reklame košta neverovatnih četiri miliona dolara, pa će oglašivači potrošiti više od pola milijarde dolara na marketing

Groznica Superboula drma Ameriku. Sijetl Sihoksi i Denver Bronkosi odlučiće o prvaku NFL u noći između nedelje i ponedeljka na stadionu "Metlajf" u Nju Džersiju (00.30).

Ni 48. izdanje trke za trofej "Vinsa Lombardija" ne razlikuje se previše od prethodnih kada je u pitanju gužva koja prati "najskuplju utakmicu na svetu".

Pedantni ekonomisti izračunali su da će Amerikanci ovog vikenda potrošiti 12 milijardi dolara. Najveći deo te sume otići će na hranu, pre svega na pileća krilca, pice i piva. Superboul je posle nacionalnog praznika Dana zahvalnosti, dan u kom se pojede najviše hrane.

Avio-kompanije zadvoljno trljaju ruke pošto više od četiri miliona Amerikanaca naručuje pice, često i sa drugog kraja države.

Procenjuje se da će blizu 50 miliona Amerikanaca naručiti hranu za vreme same utakmice.

Osim za hranom, pomama vlada i za drugim stvarima, poput televizora. Procena je da će Amerikanci kupiti oko pet miliona televizora uoči ovog meča.

Od ranije je poznato da su reklame tokom Superboula najskuplje, te tako pola minuta reklame košta neverovatnih četiri miliona dolara, pa će oglašivači potrošiti više od pola milijarde dolara na marketing.

Duel koji počinje u ranu zoru je prvi koji će se igrati napolju u predelu gde vlada hladno vreme posle desetog Superboula. Takođe, biće prvi Superboul koji se igra napolju na veštačkoj travi.

Zanimljivo je i da je ovo prvi Superboul čiji domaćin su dve savezne države, Njujork i Nju Džersi.

Prvi put u poslednjih dvadeset godina za titulu će se boriti prvoplasirani iz obe konferencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track