ČOVEK VELIKOG SRCA: Novak igrao tenis sa obolelom devojčicom i naučio važnu životnu lekciju
Foto: Fejsbuk

Nema predaje

ČOVEK VELIKOG SRCA: Novak igrao tenis sa obolelom devojčicom i naučio važnu životnu lekciju

Tenis -
Danas mi je Sofija potvrdila svojim primerom nešto što uvek sebi ponavljam kad je teško - nikada se ne predajte, napisao je Novak Đoković

MAJAMI - Iznenadnu pauzu nakon što mu je Florijan Majer predao meč 3. kola Mastersa u Majamiju, Novak Đoković je iskoristio da još jednom pokaže ljudsku veličinu.

Srpski teniser, koji je i sam toliko često tokom karijere pokazivao šta znači boriti se do poslednjeg atoma snage, ovog puta je morao da ponovi tu životnu lekciju i to od devojčice koja je skoro potpuno nepokretna.

"Ova devojčica se zove Sofija i za mene, ona je pravi heroj. Iako je paralizovana od struka na dole i koristi samo jednu ruku, zbog teške bolesti Spina Bifida, to je nije sprečilo da zaigra tenis i bude moj fan. Danas smo se družili na terenu i igrali tenis zajedno. Svakog dana učimo i stičemo nova iskustva. Danas mi je Sofija potvrdila svojim primerom nešto što uvek sebi ponavljam kad je teško - nikada se ne predajte!", napisao je Novak Đoković na Fejsbuku uz fotografije sa ovog neobičnog meča.

Spina bifida je urođeni deformitet kičmenog stuba i kičmene moždine, odnosno defekt neuralne tube i dešava se u prvim mesecima trudnoće kada ne dolazi do kompletnog zatvaranja kičmenog stuba. Onaj ko je rođen sa spina bifidom ima otvor na kičmi. Niko ne zna zasigurno zašto se deca rađaju sa spina bifidom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track