EKSPRESNO: Novak u dva seta preslišao nervoznog Marija

ATP Majami četvrtfinale

EKSPRESNO: Novak u dva seta preslišao nervoznog Marija

Tenis -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Škota Endija Marija sa 7:5,6:3 u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju

MAJAMI – Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju.Đoković je u četvrtfinalu savladao branioca titule Škota Endija Marija u dva seta - 7:5, 6:3. To je bio njihov jubilarni 20. međusobni duel i Novakova 12. pobeda. Srpski teniser je pitanje pobednika rešio posle ravno jednog sata i 30 minuta igre. Đoković je tako i na Floridi nastavio sa dobrim partijama, posle trijumfa na prvom ovosezonskom mastersu u Indijan Velsu.Novak će u borbi za novo finale igrati Japanca Keija Nišikorija, koji je nadigrao Rodžera Federera.

TOK MEČA

22.45 - Novak je u polufinalu!Posle ekspresnog preokreta Đoković je rutinski priveo meč kraju. On je meč završio bez greške, još jednim sigurnim servis gemom u kojem rivalu nije ostavio nikakvu šansu. Drugi reket sveta će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča između Švajcarca Rodžera Federera i Japanca Keija Nišikorija.22.42 - Novi brejk srpskog tenisera

Izuzetno nervozni Mari nije izdržao ni u završnici drugog seta. Đoković je to znao da iskoristi i pravi potpuni preokret. Novak novim brejkom u osmom gemu dolazi u situaciju da servira za meč.22.39 - Novak ponovo vodiĐoković je vratio stvari na svoje mesto i vodi sa 4:3 u drugom setu. Mari se i dalje konstantno raspravlja sa sudijom Štajnerom. Iako su nedavno prekinuli saradnju na tribinama je i bivši trener Endija Marija, Ivan Lendl.

22.34 - Đoković uzvraća istom meromRadost Škota nije dugo trajala s obzirom na to da je već u narednom gemu ponovo ispustio svoj servis. Mari je spasao prvu brejk loptu, ali je Novak na drugoj bio neumoljiv.22.29 - Brejk ŠkotaEndi Mari u petom gemu pravi brejk. On je iskoristio blagi pad u igri Novaka Đokovića i koristi svoju drugu brejk loptu na meču koja mu donosi vođstvo od 3:2 u drugom setu.22.26 - Mari pratiGledamo reprizu prvog seta u kojem je Mari sve do same završnice u stopu pratio Novaka Đokovića. Mari je sa nekoliko fantastičnih poena ponovo poravnao na 2:2.

22.19 - Đoković vodi sa 2:1Za sada sve ide po planu za Novaka Đokovića, koji u drugom setu vodi sa 2:1. Bio je to još jedan rutinski gem srpskog tenisera.22.15 - Mari prekida Novakovu serijuPosle tri uzastopno izgubljena gema Škot se konačno konsolidovao i uzima prvi gem u nastavku meča. Očigledno je da ćemo i u drugom setu gledati veoma izjednačenu borbu. 22.12 - Nastavljen je meč, Novak vodi sa 1:0Mari je celu pauzu proveo u svađi sa glavnim sudijom i to utiče na njegovu igru. S druge strane, Novak je nastavio tamo gde je stao i rutinski dobija prvi gem u drugom setu.II set

22.08 - Nervozni Mari poklanja set NovakuMari je na startu gema ušao u raspravu sa sudijom oko toga da li je Đoković udario lopticu na svojoj ili njegovoj polovini. Nije tajna da je Škot tanak sa živcima, koji su ga i ovog puta skupo koštali. Usledila je serija njegovih grešaka, pa je Novak bez izgubljenog poena stigao do brejka i prvog seta.

22.02 - Novak obezbedio taj-brejkNovak se u 11. gemu izvukao iz nezgodne situacije. Đoković je sa dve duple servis greške poklonio Mariju prvu brejk loptu, ali je servis ponovo spasao srpskog tenisera.21.56 - Rat se nastavljaNema posustajanja. Mari u stopu prati Đokovića i sada je rezultat 5:5 u gemovim. Sve je izvesnije da će uvodni st biti odlučen u taj-brejku.21.51 - Adrijana Lima navija za Novaka

Novak vodi sa 5:4, pa će Mari u desetom gemu servirati za ostanak u prvom setu. Inače, na tribinama je i supruga srpskog košarkasa Marka Jarića, Adrijana Lima koja je na Tviteru pružila podršku Novaku.

21.47 - Novo izjednačenjeŠkot je nastavio trend sigurnih servis gemova, pa ni posle pola sata igre nema brejka na Centralnom terenu "Krendon Parka". Rezultat je ponovo izjednačen - 4:4.21.43 - Novi gem za Đokovića

Srpski teniser ni u ovom gemu nije dozvolio brejk loptu protivniku. Mari je pripretio sa 30:30, ali je Novak odličnim servisom mirno priveo gem kraju za vođstvo od 4:3. Srbin je posao završio fantastičnim kik servisom.21.39 - Najlakši gem za ŠkotaMari ekspresno dobija šesti gem, bez izgubljenog poena. Velika borba se nastavlja, a rezultat je ponovo izjednačen - 3:3. 21.34 - Novak vodi sa 3:2Za razliku od Marija koji se mučio u prethodnom gemu, Đoković za sada deluje izuzetno sigurno na servisu i vodi sa 3:2.

21.31 - Igra se vrhunski tenisĐoković i Mari od samog starta igraju na izuzetno visokom nivou. Novak je prvi stigao do brejk lopti, ali se Škot oba puta odličnom odbranio i stiže do novog izjednačenja - 2:2. 21.23 - Novak siguran na servisuĐoković na startu meča deluje veoma sigurno i bez problema stiže do nove prednosti. Novak vodi sa 2:1, a dobar znak je izuzetno agresivna igra srpskog tenisera u ranoj fazi meča.21.20 - Uzvraća MariŠkot je lako osvojio prva tri poena na svoj servis, da bi zatim izgubio naredna dva. Đoković je pripretio, ali nije bilo prvih brejk lopti pošto je Marej sa dva dobra servisa stigao do 1:121.14 - Meč je počeo, Novak vodi 1:0Đoković je meč otvorio sigurnim servisom i vodi sa 1:0. Ako je suditi po uvodnim poenima očekuje nas zanimljiv meč. Obojica igraju strpljivo pa smo već na startu videli duge razmene udaraca. 21.10 - Novak davao autogrameGde god da igra Đokovića prati armija navijača. Tako je i u Majamiju ove nedelje. Đoković je pred meč sa Marijiom potpisivao autograme brojnim navijačima.

21.05 - Bez problema do četvrtfinalaĐoković je u osmini finala savladao Španca Tomija Robreda sa 6:3, 7:5, dok je Mari pobedio Francuza Žo-Vilfreda Congu sa 6:4, 6:1.20.52 - Pobeda Cibulkove

Posle velike borbe Dominika Cibulkova je savladala Agnješku Radvansku sa 3:3, 7:6 (7:5), 6:3. To znači da će uskoro na Centralni teren kompleksa "Krendon Park" izaći Đoković i Marej. 20.05 - Sačekaće Novak i EndiCibulkova je izjednačila na 1:1 u setovima, pošto je slavila u taj-brejku sa 7:5. To znači da će devojke igrati odlučujući treći set, a da če Đoković i Marej morati još da sačekaju. Radvanska je prvi set dobila sa 6:3.

19.55 - Cibulkova i Radvanska igraju taj-brejkUkoliko Radvanska dobije dodatni gem drugog seta Đoković i Marej će na teren. U suprotnom igraće se treći set, što znači da četvrtfinale u muškoj konkurenciji neće početi još neko vreme. 19.45 - Đoković i Jarić zajedno u Majamiju

Uoči duela sa Endijem Marijom proslavljeni srpski košarkaški reprezentativac Marko Jarić ugostio je u Majamiju Novaka Đokovića.19.30 - Dobrodošli na Kurir sport!Duel Đoković - Mari trebalo bi da počne najranije oko 20 časova. Novak i Mari će na teren kada se završi duel između Dominike Cibulkove i Agnješke Radvanske.

Dvojica vršnjaka odigrali su poslednji meč prošle godine u finalu Vimbldona, kada je Škot slavio u tri seta - 6:4, 7:5, 6:4. Novak je favorit u Majamiju, pošto se Mari i dalje vraća u formu posle operacije leđa.Ovo je njihovo prvo četvrtfinale još od 2008. godine kada su se sastali na turniru u Torontu. U Majamiju su do sada odigrali tri meča i srpski as vodi u pobedama sa 2:1. Prvi put su odmerili snage u polufinalu 2007. godine kada je Srbin slavio sa ubedljivih 6:1, 6:0. Mari se revanširao dve godine kasnije u finalu - 6:2, 7:5, da bi poslednji duel u finalu 2012. Đoković dobio sa 2:0, po setovima 6:1, 7:6 (7:4).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track