PONOVO IZVISILI: Teniski savez Kosova bez priznanja u Sofiji
Foto: Dado Đilas

Odbijeni

PONOVO IZVISILI: Teniski savez Kosova bez priznanja u Sofiji

Tenis -
Evropska teniska organizacija odbila je sve zahteve takozvanog Teniskog saveza Kosova na redovnoj skupštini koja je održana u Sofiji saznaje Kurir sport

SOFIJA - Evropska teniska organizacija odbila je sve zahteve takozvanog Teniskog saveza Kosova na redovnoj skupštini koja je održana u Sofiji saznaje Kurir sport.Teniski savez Kosova nije primljen u tu organizaciju, a nije mu odobren ni status posmatrača.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić nedavno je na tu temu razgovarao je sa predsednikom ITF Frančeskom Ričijem Bitijem pošto je Međunarodna teniska federacija prethodno na svom zvaničnom sajtu uvrstila južnu srpsku pokrajinu među 75 država koje su obeležile Svetski dan tenisa.Iako je Priština očekivala "zeleno svetlo" na skupštini u Sofiji to se ipak nije dogodilo.Krajnji ishod bio je isti kao i na prethodnoj skupštini koja je održana u Estoniji. Podsetimo tada je 26 delegata bilo za prijem, 25 protiv, dok je 11 bilo uzdržanih. Time nije ispunjena dvotrećinska većina, kao uslov.Inače, čelnici nepriznatog Teniskog saveza Kosova nedavno su nazvali Jeremića rasistom, pošto je prvi čovek TSS-a uputio pismo Evropskoj teniskoj federaciji (ETF) u kojem zahteva da se tzv. Teniskom savezu Kosova ne dozvoli prijem u tu organizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track