ĐOKOVIĆ: Sve se odvijalo po planu, ovo je odličan rezultat
Foto: AP

Još jedan sjajan meč

ĐOKOVIĆ: Sve se odvijalo po planu, ovo je odličan rezultat

Tenis -
Odradio sam dobru pripremu sa mojim timom i na terenu se sve odvijalo po planu. Ovo je odličan rezultat za mene i ja sam veoma zadovoljan svojim nastupom, rekao je Novak Đoković posle plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa

PARIZ – Najbolji srpski teniser Novak Đoković odigrao je još jedan sjajan meč u osmini finala Rolan Garosa. Đoković je u Parizu ekspresno, u tri seta, savladao ljubimca domaće publike Francuza Žo-Vilfreda Congu sa 6:1, 6:4, 6:1 i tako se plasirao u 20. uzastopno grend slem četvrtfinale. "Sa podrškom koju Žo-Vilfred Conga ima na domaćem terenu morao sam da otvorim meč u visokom ritmu, da se dobro krećem i da budem što je moguće bliže osnovnoj liniji", rekao je Đoković posle meča. Đoković nijednog trenutka nije dozvolio rivalu da preuzme inicijativu, pa je do pobede na centralnom terenu "Filip Šatrije" stigao posle samo 89 minuta igre.

Conga i Đoković, Foto: AP
Conga i Đoković, Foto: AP

"Odradio sam dobru pripremu sa mojim timom i na terenu se sve odvijalo po planu. Ovo je odličan rezultat za mene i ja sam veoma zadovoljan svojim nastupom", dodao je Novak.S druge strane Žo-Vilfred Conga nije imao previše razloga za zadovoljstvo."Danas nisam doživeo srećne trenutke. Uopšte mi nije bilo zabavno", kratko je zaključio Conga.Francuz je pre meča sa Đokovićem izjavio da mu je Novak upropastio karijeru pošto ga je pobedio u nekoliko važnih mečeva, među kojima je i finale Australijan opena 2008. godine. Đokovića u četvrtfinalu čeka treći duel u karijeri sa Kanađaninom Milošem Raonićem. Raonić je u osmini finala savladao Španca Marsela Granoljersa sa 6:3, 6:3, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track