RAONIĆ: Protiv Novaka odlučuje glava

Rolan Garos

RAONIĆ: Protiv Novaka odlučuje glava

Tenis -
Da ste me pitali na kom ću Gren slemu ući u osam najboljih sigurno ne bih rekao Rolan Garos, ali sam prezadovoljan rezultatom", rekao je kanađanin crnogorskog porekla

Kanadski teniser crnogorskog porekla Miloš Raonić plasirao se u prvo Grend Slem četvrtfinale, gde ga očekuje duel sa drugim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

"Da ste me pitali na kom ću Gren slemu ući u osam najboljih sigurno ne bih rekao Rolan Garos, ali sam prezadovoljan rezultatom", rekao je Raonić i osvrnuo se na duel s Novakom.

"Uvek je izazov igrati protiv njega, a situacija je sada još specifičnija, posle našeg duela pre dve nedelje u Rimu. Sa nestrpljenjem očekujem novi duel s njim", iskren je rođeni Podgoričanin.

Srpski teniser je slavio u njihovom poslednjem meču, kada je posle tri seta bio bolji u polufinalu Rima. Pre tog meča, dva tenisera sastala su se samo u Dejvis kupu prošle sezone, kada je takođe slavio Novak.

"Nema previše razlike da li igrate na tri ili pet setova kada igrate protiv njega. Ključnu ulogu u meču odigraće mentalni aspekt, s moje strane, a ne eventualna taktika koju budem primenio. Za sada sam zadovoljan kako igram na šljaci, dobro se krećem i trudim se da u svakom trenutku budem koncentrisan samo na sledeći poen", rekao je Raonić.

Đoković i Raonić često treniraju zajedno, Miloš ima veliko poštovanje prema momku koga je prvi put gledao kada je imao 14 godina.

"Lično sam ga upoznao pre nekoliko godina na Mastersu u Torontu, ali to nije prvi naš susret. Sećam se da sam ga gledao na 'Oranž Bolu', kada je kao 16- godišnjak poražen, čini mi se, od Markosa Bagdatisa. Imamo dobar odnos, prijateljski, a poreklo nam omogućava da se 'razumemo' dosta dobro".

(Kurir sport / b92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track