OKLIZNULA SE: Ana Ivanović poražena posle dva prekida od Lisicki
Foto: AP

Vimbldon

OKLIZNULA SE: Ana Ivanović poražena posle dva prekida od Lisicki

Tenis -
Lisicki će u osmini finala igrati protiv Jaroslave Švedove iz Kazahstana, a s obzirom da je u ovom delu žreba eliminisana Serena Vilijams pobednica će imati prilike daleko da stigne

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala Vimbldona pošto je poražena od Nemice Sabine Lisicki sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:1).

Ovaj meč imao je čudan tok, pošto je igran u dva dana i dva puta prekidan. Ana i Sabine su meč počeli u subotu, ali je zbog mraka meč prekinut pri rezultatu 6:4, 1:1 u korist Nemice. Tada je meč kasnio zbog kiše koja je dobar deo dana padala u Londonu.

Meč je nastavljen danas, Ana je uspešno nastavila duel i stigla do vođstva 5:2. Prilikom servisa Lisicki i rezultata 40:40 meč je ponovo prekinut, ovog puta zbog kiše.

Kada je treći put nastavljen, Ana je osvojila drugi set sa 6:3, ali prosto se nije videla u trećem, u kojem je Nemica povela sa 3:0, a kasnije lako stigla do 6:1.

Lisicki će u osmini finala igrati protiv Jaroslave Švedove iz Kazahstana, a s obzirom da je u ovom delu žreba eliminisana Serena Vilijams pobednica će imati prilike daleko da stigne.

3. SET

1:6 - bez većih problema Sabine Lisicki osvaja poslednji gem u ovom meču i stiže do povede.1:5 - Novi brejk i sva je prilika da će ovaj meč biti brzo rešen.1:4 - Lisicki prilično lako održava prednost. Osvojila je još jedan gem na svoj servis.1:3 - Ana prekida seriju Lisicki, ali je još uvek u debelom zaostatku.0:3 - Ubedljiv start Lisicki u trećem setu.0:2 - Brejk Sabine Lisicki. Nemica je stigla do tri vezane brejk lopte, Ana uspela da spase sve tri, ali je Nemica osvojila dva vezana poena i stekla veliku prednost.0:1 - Lisicki je osvojila prvi gem u odlučujućem setu.

2. SET

6:3 - Bez izgubljenog poena Ana Ivanović osvaja drugi set. Sledi treći odlučujući set.5:3 - Lisicki je u nastavku posle prekida osvojila gem i smanjila prednost Srpkinje.5:2 - Iako je i u ovom gemu napravila duplu servis grešku, Ivanovićeva je u nastavku gema dobro servirala, napravila i as iz drugog servisa i stigla nadomak osvajanja drugog seta.4:2 - Treći brejk u nizu, Ivanovićeva je osvojila poslednja dva poena za novu prednost.3:2 - Nažalost, Ivanovićeva je odmah ispustila brejk prednosti. Lisicki je iskoristilia loš forhend srpske teniserke i smanjila rezultat.3:1 - Brejk Ane za vođstvo 3:1. Ivanovićeva je iskoristila prvu brejk loptu i to posle duple servis greške Lisicki.2:1 - Prvi gem u nastavku meča dobila je Ana Ivanović. Srpska teniserka suočila se sa brejk loptom, ali je vezala tri poena i as servisom stigla do prednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track