TONI NADAL: Rafa možda propusti US open, odluka tek posle lekarskih pregleda

Povreda je ozbiljna

TONI NADAL: Rafa možda propusti US open, odluka tek posle lekarskih pregleda

Tenis -
Drugi teniser sveta ne gubi nadu, trenira sa longetom i radi na forhendu, voleju, servisu i bekhend slajsu

Toni Nadal stric i trener drugog tenisera sveta rekao je da postoji mogućnost da Rafael Nadal zbog povrede propusti i US open, ali da će se više o tome znati neposredno pred turnir koji startuje 25. avgusta.

"Tada će magnetna rezonanca sve reći, u teoriji, dolazimo na turnir, ali videćemo, sačekaćemo do kraja i nećemo sebi postavljati rokove. Ako se Rafa bude osećao dobro, onda će se takmičiti, u suprotnom, otkazuje se učešće", rekao je Toni Nadal, dodavši da se njegov sinovac povredio pri bezazlenom bekhendu na treningu.

Zahvaljujući tome, Španac će propustiti Rodžers kup i Sinsinati, turnire na kojima je osvojio titulu u prethodnoj sezoni, i na kojima je trebalo da brani 2.000 bodova.

"Povredio se prilikom najobičnijeg udarca, što ga je demoralisalo. Ovakve povrede se ponekad dese u trenucima kada se to ne odrazi na sezonu, ali sada nije takav slučaj. Propuštamo dva turnira na kojima je Rafa bio šampion prošle godine, sad moramo naći način da se pojavimo na US openu", dodao je Toni Nadal.

Drugi teniser sveta ne gubi nadu, trenira sa longetom i radi na forhendu, voleju, servisu i bekhend slajsu.

Foto: AP
Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track