ĐOKOVIĆ POSLE CONGE: Gore ne može, znam šta treba da radim

Svestan grešaka

ĐOKOVIĆ POSLE CONGE: Gore ne može, znam šta treba da radim

Tenis -
Samopouzdanje je stvar koja se najteže dobija, a najlakše gubi. Ovakvi mečevi stvarno mogu da vam se poigraju sa psihom ali, na kraju krajeva, nije ovo ni prvi ni poslednji poraz u karijeri, rekao je Novak

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je posle 62 minuta tenisa i samo četiri osvojena gema (po dva u svakom setu) položio oružje pre Žo Vilfredom Congom u osmini finala mastersa u Torontu.

Svestan bledih izdanja u Torontu, vodeći svetski teniser je izjavio:

"I u prvom meču se nisam osećao prijatno na terenu. Nisam udarao loptu čisto, imao sam mnogo neiznuđenih grešaka. Možda je to nedostatak mečeva na tvrdoj podlozi, a za to je potrebno vreme. Recimo samo da će biti bolje, siguran sam u to, pošto ne može gore od ovoga".

Sada predstoji detaljna analiza, ali i priprema za dalje turnire.

"Jesam razočaran i sada samo pokušavam da shvatim šta sam loše radio... Samopouzdanje je stvar koja se najteže dobija, a najlakše gubi. Ovakvi mečevi stvarno mogu da vam se poigraju sa psihom ali, na kraju krajeva, nije ovo ni prvi ni poslednji poraz u karijeri. Znam koji mi je sledeći korak i znam šta treba da radim. Znam da je sutra novi dan i da ću zaboraviti šta se desilo i nastaviti dalje", dodao je Đoković.

Naš teniser je čestitao Francuzu na zasluženoj pobedi, a kritikovao svoju igru.

"Čestitam Congi, igrao je sjajno, vrlo dobro je servirao. Bio je vidno bolji na terenu. Ja, sa druge strane, nisam igrao ni blizu onome što sam hteo pre izlaska na teren. Ništa mi nije uspevalo. Ni igra sa osnovne linije, ni servis, ni ritern. Uopšteno, vrlo loš dan, vrlo slaba igra".

Naredni turnir na kojem će Đoković učestvovati je u Sinsinatiju, a novinare je zanimalo da li će promeniti nešto u pripremi i da li je možda bio nedovoljno spreman za Rodžers kup.

"Spremao sam se dve nedelje, igrao sam mnogo tenisa na tvrdoj podlozi i doputovao sam rano ovde. Toronto je svake godine isti. Ne mogu sada da nađem izgovor u nedostatku priprema ili tako nečemu. Mislio sam da sam dobro trenirao i sa dobrim igračima. Ne mogu da tražim sad taj jedan razlog, imao sam loš dan".

Đokoviću je ovo bio prvi turnir posle venčanja, pa je novinare zanimalo i kako se oseća posle premijernog poraza u ulozi oženjenog muškarca.

"Imam jednu pobedu i jedan poraz. Nije loše, 50 odsto uspeha", odgovorio je uz osmeh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track